Siste nytt

Bijan: – Spillerne virker veldig sultne

EIK-trener Ojan Bijan oppsummerer sesongoppkjøringen så langt. – Jeg gleder meg til å slippe dem løs, sier han.

SESONGOPPKJØRING

Det er nå februar, og A-laget er godt i gang med sesongforberedelsene. Laget har trent fullt i en snau måned. EIK-trener Ojan Bijan er fornøyd med hvordan den første treningsperioden har forløpt seg.

– Det har vært fint å komme i gang igjen. Spillerne ser veldig bra ut, sier EIK-treneren.

De første ukene har imidlertid vært preget av en del skader.

– Det har ført til at vi har vært alt fra 12 til 18 spillere på trening, sier han.

“Det har vært veldig gøy at Hallvar Steinskog, Thomas Hallan-Christensen og Marius Koldal har hospitert tre ganger i uken med oss. Alle tre har gjort sine saker veldig bra”. Ojan Bijan

Unggutter har vist seg frem

Noe Bijan gleder seg over, er at en rekke unggutter har fått vist seg frem så langt i vinter.

– Det har vært veldig gøy at Hallvar Steinskog, Thomas Hallan-Christensen og Marius Koldal har hospitert tre ganger i uken med oss. Alle tre har gjort sine saker veldig bra, roser Bijan.

På programmet har terping av spillestil vært et viktig element så langt.

– Fokuset i januar har vært frispilling, prinsipper, roller, posisjonering og helhetlige konsepter. Spillerne har virkelig vist tålmodighet, forståelse og profesjonalitet i det en kanskje kan kalle en uvant sesongoppkjøring for de fleste, utdyper EIK-treneren.

– Det har blitt en del teori på treningsfeltet, men jeg foretrekker praktisk trening fremfor en teoretisk tilnærming, fortsetter han.

“Gutten er sultne, veldig sultne. Jeg gleder meg veldig til å slippe de litt løs i mars måned når vi begynner med treningskamper”. Ojan Bijan

Jobber intensivt

I februar skal laget fortsette med å jobbe intensivt med spillestilen.

– Da skal vi så smått begynne å gå over til arbeid med posisjoneringsspill og rollene høyere i banen, sier han.

– Vi har egentlig kategorisert oppkjøringen veldig tydelig.Planen er videre å sette det meste sammen mot slutten av mars og på treningsleiren, sier han.

Roser innstillingen

EIK-treneren mener mentaliteten til laget har vært upåklagelig så langt.

– Gutten er sultne, veldig sultne. Jeg gleder meg veldig til å slippe de litt løs i mars måned når vi begynner med treningskamper. Men så langt har jeg og resten av trenerteamet jobbet veldig målbevisst, og det begynner så smått å ta form, sier han og legger til.

– Guttene forstår mer og mer hvordan vi ønsker å spille i 2019, sier han.

Han synes de nye spillerne i troppen har kommet godt inn i gruppen.

– Det har gått veldig bra. Det har vært viktig med mange individuelle samtaler, slik at de raskest kommer inn i den samme rammen som de øvrige spillerne.

“Vi har egentlig kategorisert oppkjøringen veldig tydelig.Planen er videre å sette det meste sammen mot slutten av mars og på treningsleiren”. Ojan Bijan

 

Share
62067436