Siste nytt

Bijan: – Min største utfordring

EIKs nye hovedtrener, Ojan Bijan, er allerede fullt i gang med jobben som sjef for A-laget. Nå ser han frem til en spennende sommer og høst.

A-LAGET

Onsdag ble det klart at Ólafur Örn Bjarnason forlater rollen som hovedtrener for A-laget. Ojan Bijan, som har vært sportssjef og assistenttrener, blir klubbens nye hovedtrener. Han ønsker å takke Bjarnason for sitt bidrag til klubben og han selv.

– Først og fremst vil jeg rette en stor takk til Olafur Örn Bjarnason, som i bunn og grunn har vært min mentor fra et fotballfaglig perspektiv i nå 1,5 år. Det har betydd mye for min personlige utvikling å ha jobbet med en så faglig dyktig mann, sier Ojan Bijan.

Først og fremst vil jeg rette en stor takk til Olafur Örn Bjarnason, som i bunn og grunn har vært min mentor fra et fotballfaglig perspektiv i nå 1,5 år. Det har betydd mye for min personlige utvikling å ha jobbet med en så faglig dyktig mann“. Ojan Bijan

Gleder seg

Nå gleder Bijan seg stort til å lede A-laget fremover, noe han allerede er i gang med.

– Fra et personlig ståsted ser jeg på denne muligheten med A-laget som en mulighet til å løfte laget til å nå makspotensialet som eksisterer i spillerne. Det må være målet og det er den utfordringen jeg kommer til å ha i fokus, uttaler han.

EIKs nye hovedtrener er klar på at det er en tøff oppgave som venter han og laget.

– Naturligvis blir det ingen «walk in the park», noe vi allerede har opplevd ved flere anledninger i år, men hardt arbeid, konsentrasjon, og riktig fokus blir nøkkelen om vi skal lykkes med å få gode resultater fremover, fortsetter Bijan.

Ingen store endringer

Bijan ser ingen grunn til å gjøre noen radikale endringer i spillestilen til A-laget, men ønsker å bygge videre på det de allerede har fått etablert.

“Alle trenere tenker nok fotball på sin måte. Selv om jeg og Bjarnason tenkte mye likt hva angår fotball, så har jeg naturligvis mine tanker også. Men fokuset vil nok forbli i det sjiktet av å være et aggressivt og spillende lag. Den identiteten vi har jobbet med å bygge opp, ønsker jeg ikke å miste eller gå bort fra“. Ojan Bijan

Alle trenere tenker nok fotball på sin måte. Selv om jeg og Bjarnason tenkte mye likt hva angår fotball, så har jeg naturligvis mine tanker også. Men fokuset vil nok forbli i det sjiktet av å være et aggressivt og spillende lag. Den identiteten vi har jobbet med å bygge opp, ønsker jeg ikke å miste eller gå bort fra, utdyper EIKs nye hovedtrener.

Treneren legger ikke skjul på at han står overfor sin største utfordring i trenerkarrieren så langt.

–  Jeg har bekledd assistentroller på seniornivå før dette. Så det er utvilsomt den største utfordringen. Men jeg ser positivt på det og går ikke inn i rollen med frykt. Det er ikke meg, fortsetter han.

– Spillerne har reagert svært positivt hittil. Jeg har fått flere meldinger av spillerne om at de ser frem til å jobbe med meg i større grad og har tro på at dette vil gå bra. Det syns jeg er fint og jeg vil gi alt for guttene, det er en meget solid og talentfull gjeng, sier Bijan.

Vanskelig kamp

Søndag er det duket for en ny og vanskelig bortekamp mot Nardo i Trondheim. Bijan er opptatt av at laget gjør noen gode prestasjoner i de to siste kampene før sommerferien.

Jeg er i gang med å analysere Nardo-kampene, og har dannet meg en formening om hvordan vi skal angripe kampen, sier han.

Fokuset nå i første omgang er å få best mulig resultat de to neste kampene. Da er det viktig å få opp tenningsnivået og konsentrasjonen i laget“. Ojan Bijan

– Fokuset nå i første omgang er å få best mulig resultat de to neste kampene. Da er det viktig å få opp tenningsnivået og konsentrasjonen i laget, sier han.

– Sommerferien gir et lite pusterom og muligheten for å reflektere over hva jeg tenker fremover med laget og spillerne og fotballen.

Ojan Bijan har fått oppgaven med å lede A-laget ut inneværende sesong.

– I første omgang har vi diskutert ut sesongen, så får vi ta en prat deretter.  Akkurat nå er fokuset på en kamp om gangen, avslutter han.

Søndagens kamp borte mot Nardo har avspark klokken 16.00.

 

Share
62067436