Siste nytt

Bjarnason om 5-0-seieren: – Mye vi kan bygge videre på

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason var svært fornøyd med prestasjonen laget hans leverte i generalprøven mot Vard Haugesund.

TRENINGSKAMP: VARD HAUGESUND – EIK 0-5 (0-1)

Islendingen fikk se laget sitt score hele fem ganger mot divisjonskollega Vard Haugesund en drøy uke før alvoret braker løs i PostNord-ligaen.

– Det var en veldig god kamp av oss. Vi gjør mye riktig både offensivt og defensivt i denne kampen. Det er viktig at vi tar med denne godfølelsen inn mot nesten kamp. Men dette resultatet betyr absolutt ingenting når serien starter. Nullstilling er derfor et nøkkelord, sier Ólafur Örn Bjarnason om lørdagens treningskamp i Haugesund.

Les også: Kampreferat Vard Haugesund – EIK

Alle får godkjent

Samtlige spillere som var med i troppen fikk spilletid. Alle får godkjent av treneren.

– Selv om vi bytter inn flere spillere utover i kampen, fortsetter vi å spille i det samme mønsteret. Det skal spillerne har virkelig ros, uttaler han.

“Selv om vi bytter inn flere spillere utover i kampen, fortsetter vi å spille i det samme mønsteret. Det skal spillerne har virkelig ros”. Ólafur Örn Bjarnason

Selv om de gule og svarte nettet hele fem ganger, mener Bjarnason at seieren kunne vært enda større.

– Vi har flere store sjanser ved både Bubacarr Sumareh og Roy Miljeteig, blant annet. Noen av forsøkene gikk i aluminiumen, så det hadde ikke vært noe å si på om seieren hadde vært større, sier EIK-treneren.

– Jeg synes vi var gode til å rulle opp flere gode angrep, både på siden og midten. Samtidig har vi god kontroll bakover, legger han til.

Med 5-0 betydde det også fire forskjellige målscorere.

– Det er bra at det er flere spillere som melde seg på og som viser at de kan score mål. Det gir dem selvtillit foran seriestarten. I tillegg til målscorerne bidrar veldig mange med mye bra spill i oppbyggingen av angrepene, kommenterer Bjarnason.

“Jeg synes vi var gode til å rulle opp flere gode angrep, både på siden og midten. Samtidig har vi god kontroll bakover”. Ólafur Örn Bjarnason

Ingen nye skader

Gjennom sesongoppkjøringen har A-laget vært noe uheldige med skader. I generalprøven gikk alle tilsynelatende av banen uten noen nye skader.

– Det var veldig viktig at vi ikke pådro oss noen nye skader, men at alle fikk en god gjennomkjøring før serien starter i neste uke, sier Bjarnason.

Neste søndag setter laget kursen for Oslo og første seriekamp på Vålerengas nye storstue, hvor rekruttlaget er motstander.

– Nå må vi bruke kommende treningsuken godt, slik at vi er best mulig forberedt når det skal spilles om tre poeng.

Foto: Stian Skjerli Mong

“Vi har flere store sjanser ved både Bubacarr Sumareh og Roy Miljeteig, blant annet. Noen av forsøkene gikk i aluminiumen, så det hadde ikke vært noe å si på om seieren hadde vært større”. Ólafur Örn Bjarnason

Share
62067436