Nyheter

Bjarnason om Byåsen: – En nøkkelkamp

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason mener søndagens hjemmekamp mot Byåsen blir en nøkkelkamp for tigrene.

Søndag er det duket for årets tredje hjemmekamp. Da tar de gule og svarte imot Byåsen i Idrettsparken. Foreløpig står EIK med to 1-1-resultat på eget gress. Nå håper EIK-treneren at årets første hjemmeseier kommer.

– Spillerne er kjempemotiverte for å gjøre en god prestasjon foran eget publikum. Det har vært litt vanskelige omstendigheter rundt de to første hjemmekampene, men nå er forholdene bedre, og vi gleder oss til en ny hjemmekamp, sier Ólafur Örn Bjarnason.

Ingen enkel motstander

Søndagens motstander står kun med ett poeng foreløpig. Det betyr på ingen måte at treneren venter seg noen enkel kamp.

– Det blir et tøft oppgjør. Byåsen har vært gjennom et vanskelig kampprogram, og i alle kamper de har vært involvert, så har det vært jevne oppgjør, sier han.

Byåsen har så langt møtt Vidar, Vindbjart, Nardo og Hønefoss.

– De har kun møtt lag som man forventer skal kjempe på øvre halvdel. Derfor må vi være skjerpet mot dem, fortsetter han.

Det blir et tøft oppgjør. Byåsen har vært gjennom et vanskelig kampprogram, og i alle kamper de har vært involvert, så har det vært jevne oppgjør. Ólafur Örn Bjarnason

– Skal ta kommando

Selv om EIK møter kvalifisert motstand på søndag, har Bjarnason en forventning til laget sitt.

– Jeg forventer at det er vi som tar kommando og tak i kampen fra første stund. Det skal forventes av oss på hjemmebane, understreker han.

– Målet er at vi skal få til vårt spill, og at vi får det til å flyte på en bedre måte, legger han til.

Selv om Bjarnason er klar på at han og laget ikke har noe fokus på tabellsituasjonen, innrømmer han at kampen mot Byåsen blir en nøkkelkamp med tanke på at de med seier vil henge med i toppen av tabellen.

– Det er klart at med seier, så har vi kontakt oppover, og derfor kan man jo si at dette blir en slags nøkkelkamp. Likevel er jeg opptatt av at vi hele tiden nullstiller oss, og kun tenker én kamp om gangen. Konsekvenser av eventuelle utfall er ikke vårt fokus, sier han.

– Det er klart at med seier, så har vi kontakt oppover, og derfor kan man jo si at dette blir en slags nøkkelkamp. Ólafur Örn Bjarnason.

God treningsuke

Bjarnason forteller at laget har vært gjennom en god treningsuke.

– Vi hadde tre økter i starten av uken, og deretter fri på torsdag før trening fredag og lørdag. Kvaliteten har vært bra, sier han.

Når det gjelder skadesituasjonen, er det ikke så mye nytt og melde. Morten Bjørlo sliter fortsatt med ryggen, og er trolig ikke med mot Byåsen. Kenneth Grande og Mads Nørby Madsen blir etter all sannsynlighet friskmeldte og klare til kamp. Chris Sleveland har vært ute med sykdom hele denne uka, og er også usikker til søndag.

– Det er svært sjeldent at en trener har anledning til å plukke fra en helt skadefri og tilgjengelig spillertropp. Dette er en del av gamet, og man nå regne med skader og suspensjoner, sier Ólafur Örn Bjarnason.

Henning Romslo fikk direkte rødt kort i forrige kamp mot Vindbjart. Midtbanespilleren er derfor ilagt en suspensjon på 3 kamper.

Avspark i Idrettsparken på søndag er klokka 16.00.

62067436