Nyheter

Bjarnason: – De nye spillerne vil tilføre oss noe vi trenger

Ólafur Örn Bjarnason er tilfreds med de to sommersigneringen laget har gjort. Les hva treneren tror de nye spillerne vil bety for tigrene.

EIK Fotball har så langt denne sommeren forsterket A-laget med to nye spillere. Det er litauiske Simonas Stankevičius og svensk-bosniske Elmin Nurkic. De kan imidlertid ikke ikke få sin debut for tigrene før etter sommerferien.

Helt nødvendig

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason er svært glad for at en ny forsvarsspiller og en ny spiss er klar for klubben.

– Når det gjelder Elmin Nurkic, har det hele tiden vært planen at vi måtte hente inn en ny midtstopper ettersom Sondre Norheim og Jonas Skulstad forlater oss, sier Bjarnason.

Begge reiser i august til USA for å begynne på studier.

– Med to spillere borte, var en forsterkning helt nødvendig, sier han.

Bjarnason beskriver de gule og svartes nye stopper slik:

– Det er en vestrebeint midtstopper. Han kan også spille back og vingback. Han passer godt inn både i en firebackslinje og en trebackslinje, sier treneren.

– Det skal være en seriøs og ambisiøs spiller. Han er en spillende midtstopper med en god pasningsfot. Han vil trolig tilføre oss rutine også, beskriver Bjarnason.

«Det er en vestrebeint midtstopper. Han kan også spille back og vingback. Han passer godt inn både i en firebackslinje og en trebackslinje.» Ólafur Örn Bjarnason

Trenger høyde på topp

Når det gjelder fremover på banen, får islendingen et nytt alternativ på topp med Simonas Stankevičius.

– De siste kampene har vi produsert enormt mange innlegg fra kantene. Med Stankevičius på banen, får vi et nytt angrepsvåpen. Han er stor og sterk, og kan blir farlig på innlegg i boks. I tillegg kan han brukes som oppspillspunkt. Det gir oss flere muligheter, forklarer Bjarnason.

– Stankevičius er en type spiss vi ikke har fra før. Spillet vårt har vært langt bedre den siste tiden, og jeg tror han kan bli tilføre noe annet i så måte, legger han til.

Simonas Stankevičius kommer på lån fra OBOS-liga-klubben Mjøndalen IF, og varigheten på avtalen er ut årets sesong. Elmin Nurkic har skrevet under på en permanent avtale som binder han til klubben ut sesongen 2018.

Les også: EIK forsterker med spiss fra Mjøndalen

Les også: Elmin Nurkic klar for EIK

«Stankevičius er en type spiss vi ikke har fra før. Spillet vårt har vært langt bedre den siste tiden, og jeg tror han kan bli tilføre noe annet i så måte, legger han til.» Ólafur Örn Bjarnason

62067436