Nyheter

Bjarnason: – Skuffende forestilling

Trener Ólafur Örn Bjarnason synes prestasjonen mot Notodden var skuffende. En gjennomvåt gressmatte gjorde heller ikke oppgaven lettere.

– Hele laget sitter igjen med en veldig skuffende følelse etter å ha tapt denne kampen, men Notodden er et meget bra lag, sier Bjarnason.

I år har ofte EIK blitt straffet av personlige feil, og det ble igjen utslagsgivende under Notodden-kampen da Igor Spiridonov var uheldig og måtte gi en retur på skuddet som til slutt førte til baklengs.

– Notodden scoret i en periode hvor vi hadde tilsynelatende full kontroll, og dominerte banespillet. Derfor var det er uheldig tidspunkt baklengsmålet kom på, sier islendingen.

Kraftig regnvær

Det regnet stort sett under hele kampen lørdag, og ofte var det svært intenst også.

– Gressmatten så veldig fin og grønn ut, men forholdene var vanskeligere enn det de så ut til å være. Jo lenger ut i kampen vi kom, jo vanskeligere ble forholdene. Samtidig var Notodden flinke på overganger, og det måtte vi ta høyde for, forklarer Bjarnason.

– Spillerne forsøkte så godt de kunne til å få spillet til å gli, men når det ikke stemte, ble vi dessverre noe frustrerte, legger han til.

– Det er en veldig krevende oppgave å jage utligning med slike forhold, sier treneren.

«Spillerne forsøkte så godt de kunne til å få spillet til å gli, men når det ikke stemte, ble vi dessverre noe frustrerte». Ólafur Örn Bjarnason

Tidlig ledelse

EIK-treneren mener Notodden fikk kampen akkurat inn i det sporet de ønsket.

– Det var en typisk kamp hvor det første målet vinner. Når de først tok ledelsen, kunne de legge seg bakpå og satse på kontringer, og med slike forhold blir det også mye tilfeldigheter, sier Bjarnason.

Resultatmessig har det vært en tung periode for A-laget den siste tiden. Derfor understreker EIK-treneren viktigheten av at laget står samlet, slik at man får snudd trenden.

– I medgang glir alt av seg selv. Nå er det viktig at vi støtter hverandre og fremstår samlet. Det er det viktigste i perioder hvor resultatene ikke går riktig vei, sier Bjarnason.

EIKs neste seriekamp er borte mot Vidar på Lassa førstkommende lørdag klokken 14.00

«I medgang glir alt av seg selv. Nå er det viktig at vi støtter hverandre og fremstår samlet. Det er det viktigste i perioder hvor resultatene ikke går riktig vei». Ólafur Örn Bjarnason

Foto: Kjell Åvendal og Tore Skailand 

62067436