Nyheter

EIK ble hardt straffet av effektive Hødd i Ulsteinvik

Det ble en tung dag på jobben for tigrene som tapte 2-0 mot et effektivt hjemmelag.

To scoringer i den første omgangen sørget for at alle tre poengene ble igjen i Ulsteinvik lørdag.

Gjestene åpnet friskt på Høddvoll lørdag, og noterte seg for to halvfarligheter etter bare tre minutter. Først var det Bubacarr Sumareh som var farlig frempå, og minuttet senere løsnet kaptein Sverre L. Larsen et skudd fra distanse – men forsøket gikk en meter utenfor målet til hjemmelaget.

Åpnet friskt

EIK fikk lov til å trille mye ball i åpningen, men hjemmelaget var godt organisert, noe som gjorde det vanskelig for EIK å finne de riktige rommene. Sverre L. Larsen var igjen farlig frempå da han raget høyest i feltet på et godt innlegg fra Mads Nørby Madsen. Dansken hadde da forsert oppover i banen før han svingte inn ballen i feltet.

Vertene fikk etablert et bedre spill utover i omgangen, og midtveis var blåtrøyene det førende laget på Høddvoll. Det var i denne perioden laget tok ledelsen. Et langt innkast ble sendt inn i feltet. Hødds Eirik Haugan fikk hodet på ballen, og videre inn i mål. Dermed kunne hjemmelaget juble for ledelse. Kaptein Sverre L. Larsen fikk en ny mulighet på hodet da han forsøkte seg etter et nytt innlegg fra høyrekanten – men også denne gangen gikk den over.

Effektivt hjemmelag

Det ble en svært jevnspilt omgang på Høddvoll de første 45, og selv om det var Hødd som scoret målene, var bortelaget fullt på høyde med blåtrøyene gjennom hele omgangen. Vertene viste seg imidlertid å være svært effektive denne lørdag. Amani Dickson Mbedule doblet ledelsen for vertene like før pausen. Det startet med en EIK-corner som ble brutt. Hjemmelaget satte fart, og alene med Igor Spiridonov gjorde Mbedule ingen feil da han la på til 2-0.

Det ble omtrent det siste som skjedde før pausen, og stillingen ved sidebyttet var 2-0 til Hødd.

Gode EIK-sjanser

Andre omgang åpnet noe tamt, men fem minutter ut i omgangen kom EIK til en gigantisk scorngsmulighet. Bubacarr Sumareh endte opp med å få ballen rett foran mål, men forsøket hans ble blokkert i siste liten. Deretter var det Mathias K. Perttamo sin tur til å prøve seg. Et godt innlegg fra venstre, fant hodet til Perttamo, men forsøket gikk i klypene til keeper. Da drøye timen var spilt, fikk hjemmelaget en gyllen anledning til å legge på til 3-0. Igor Spiridonovs utspark havnet rett i beina til motstanderen som satte fart mot målet, men en svak avslutning endte opp hos Spiridonov igjen.

Shatri markerte seg

Det var EIK som var det førende laget i andre omgang, men likevel ville det seg ikke offensivt for gjestene. Innbytter Elion Shatri kunne redusert for de gule og svarte rett etter innhoppet da han klemte til fra cirka 14 meter, men keeperen til Hødd fikk avverget med en god redning.

Det var ikke en altfor underholdende kamp som ble servert på Høddvoll mot slutten av oppgjøret. Hjemmelaget var mest opptatt av å trygge ledelsen, mens EIK hadde mye ball, uten at de klarte å komme til de helt store sjansene. For EIK sin del handlet det om å komme seg til avslutninger, noe de slet med, til tross for mye ballinnhav.

Det ble ikke produsert noen store sjanser mot slutten av kampen – noe som resulterte i en målløs andre omgang og sluttresultatet 2-0.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Høddvoll kunstgras:

Hødd – EIK (2-0)

Mål: 1-0 (27) Eirik Haugan, 2-0 (45) Amani Dickson Mbedule

Dommer: Mathias Smehus Kringstad, Valder IL

Tilskuere: 1209

EIKs lag: Igor Spiridonov – Sondre Norhiem, Dennis Nielsen, Stian Sleveland (Chris Sleveland fra 78) – Marcel Wawrzynkiewicz (Elion Shatri fra 73), Mads Nørby Madsen, Henning Romslo, Sverre L. Larsen, Kenneth Grande – Mathias K. Perttamo (Kristoffer Rasmussen fra 57), Bubacarr Sumareh

62067436