Siste nytt

EIK raknet på overtid mot VIF 2

Mathias K. Perttamo sendte EIK i ledelsen med 1-0 fem minutter før ordinær tid. Deretter scoret VIF 2 tre ganger på det som ble en tung kveld for tigrene.

EIK – VÅLERENGA 2 1-3 (0-0)

Det var gjestene fra Oslo som kom klart best i gang i Idrettsparken mandag kveld. Vålerenga disponerte et sterkt mannskap, og gikk hardt ut til å starte med. Laget var nære på å ta ledelsen allerede etter fem minutter da de kombinerte seg fint gjennom EIK-forsvaret. Avslutningen gikk like utenfor mål etter et innlegg som ble slått lavt inn fra dødlinja.

Gjestene dominerte

Vålerenga fortsatte å dominere i starten av omgangen, og for EIK var det bare en ting som gjaldt – å kjempe seg inn i kampen igjen. Etter hvert kom de gule og svarte bedre med, og spillet jevnet seg noe ut. Selv om EIK kom mer med i kampen, var det Vålerenga-rekruttene som skapte de største farlighetene. De gikk virkelig fort når VIF sine raske angrepsspillere stormet mot mål, og det skapte en del problemer for EIK-forsvaret.

Stor Perttamo-sjanse

EIKs største sjanse kom etter snaue halvtimen. Jacob Jay Andersen la et svært presist innlegg til Mathias K. Perttamo. Spissen forsøke å heade ballen i nettet, men forsøket gikk noen få centimeter til side for målet.

Etter en god EIK-periode midtveis, tok gjestene mer over mot slutten av omgangen. Ved et par anledninger var bortelaget på vei gjennom, men en svært god Stian Sleveland gjorde en mesterlig forsvarsjobb og avverget avslutninger. Vålerengas Aron Dønnum var et konstant uromoment, og kunne gitt VIF ledelsen på en heading etter et bra innlegg fra høyrekanten, men EIKs sisteskanse, Nicolai Larsen Berg, hadde kontroll på forsøket.

Starten på 2. omgang ble fartsfylt med farligheter foran begge mål. Den største muligheten kom imidlertid med Kevin Beugre. Han ble spilt perfekt gjennom, men linjemannen vinket for offside – en høyst tvilsom avgjørelse. Spissen satt forøvrig ballen perfekt i mål.

VIF var særlige farlige når de fikk muligheten til å kontre på et EIK-lag som var i ubalanse, men som regel klarte EIK å avverge forsøkene før det ble sikkelig farlig inni målgården.

Tung slutt for tigrene

Da 70 minutter var spilt ble det et langt avbrudd i spillet etter at gjestenes målvakt Klaesson måtte forlate banen på båre etter en duell i feltet. Da det gjenstod ti minutter av kampen tok det fyr. Mathias K. Pettamo sendte hele Husabø til himmels da han med en fantastisk avslutning hamret ballen ned i hjørnet etter et nydelig gjennomspill av Sverre L. Larsen. Dessverre var gleden kortvarig. Vålerenga gikk rett i angrep og utliknet til 1-1 bare minuttet etterpå etter å ha kommet gjennom på venstresiden til tigrene.

Bare noen minutter senere ga gjestene EIK en fryktelig kaldusj da de tok ledelsen på overtid nærmest ut av ingenting. Som om ikke det var nok, scoret de sitt andre mål på overtid noen minutter senere, og dermed var kampen i realiteten punktert for tigrene.

EIK hadde muligheten til å redursere ved både Romslo og Andersen på overtid, men VIF fikk avverget og dermed endte det med 3-1-tap for tigrene.

Foto: Tore Skailand

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2:

EIK – Vålerenga 2 1-3 (0-0)

Mål: 1-0 (83) Mathias K. Perttamo, 1-1 (85) Felix Horn Myhre, 1-2 (90) Sander Haugaard Werni, 1-3 (90) Sander Haugaard Werni

Tilskuere: 486

Dommer: Vebjørn Nord Haugland, Eid IL

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Aleksandar Corovic, Marcel Wawrzynkiewicz, Stian Sleveland, Marius Andersen – Chris Sleveland (Roy Miljeteig fra 27), Henning Romslo – Sverre L. Larsen, Mathias K. Perttamo, Jacob Jay Andersen – Kevin Beugre

Se detaljert kampfakta

Share
62067436