Siste nytt

EIK rotet bort viktige poeng

EIK så ut til å ha full kontroll og ledet 2-0, men en marerittåpning på 2. omgang gjorde at det endte med en skuffende poengdeling i Idrettsparken.

EIK – NARDO 2-2 (2-0)

EIK fikk en drømmestart på kampen i Idrettsparken. Kampen var ikke mer enn to minutter gammel da Roy Miljeteig sendte tigrene i ledelsen. Et flott angrep på høyresiden anført av Sverre L. Larsen endte opp hos Roy Miljeteig, som var kald da han løftet ballen høyt i målet fra 6 meters hold.

Nydelige angrep

Etter scoringen jevnet kampen seg mer ut, og Nardo gjorde det vanskelig for EIK. Men da drøye kvarteret var spilt skapte EIK to gedigne muligheter. Først ved Sverre L. Larsen som avsluttet fra skrått hold inne i 16-meteren. Minuttet etterpå løsnet Kim Robert Nyborg et godt skudd som keeper måtte gi retur på. I tillegg ble hjemmelaget snytt for et straffespark da en Nardo-spiller handset klart inne i 16-meteren.

Selv om første omgang var forholdsvis jevnspilt, var det EIK som var klart farligst når de fikk muligheten til å angripe. Både Sverre L. Larsen og Mathias K. Perttamo hadde store muligheter til å doble ledelsen. Sistnevntes avslutning ble blokkert fra kort hold, mens Larsen var nære på fra 20 meters hold med et godt skudd. Nardo på sin side manglet den siste avgjørende pasningen før det ble farlig for EIK-forsvaret.

Miljeteig herjet før pause

Roy Miljeteig var i praktslag for EIK denne søndagen. Han vartet opp med den ene tekniske detaljen etter den andre. Midtbanespilleren sørget også for 2-0 da han og Bubacarr Sumareh kombinerte nydelig sammen før Miljeteig satte ballen nydelig i mål. Etter scoringen dominerte de gule og svarte fullstendig, og det hadde ikke vært noe å si på om stillingen var større til pause.

Marerittåpning

Nardo gjorde som EIK gjorde i den første omgangen. De fikk en pangstart med en tidlig scoring av Ole-Andreas Skogvold. Nardo-spissen bredsidet ballen i mål med en god avslutning inne i 16-meteren etter et bra angrep. Dermed var det full spenning igjen i oppgjøret.

Hjemmelaget var virkelig ikke påskrudd i åpningen av andre omgang. Det utnyttet Nardo til det fulle og utlignet til 2-2-2 på en kontring. Dermed var lagene like langt.

Presset på

Da EIK var på vei inn igjen i kampen, og produserte flere gode sjanser, fikk Kim Robert Nyborg direkte rødt kort for en takling, og plutselig var oppgaven mye vanskeligere for tigrene. Det ble langt mer kriging og mindre finspill i 2. omgang, og det passet nok Nardo best. Men til tross for at EIK var i undertall, hadde de ballen mest. Tigrene slet imidlertid med å komme til de helt store sjansene.

På tampen av kampen presset EIK på for et vinnermål, men de maktet aldri å komme seg i posisjon. Nardo på sin side fikk noen gode kontringsmuligheter, men de virket mest interessert i å sikre seg det ene poenget. Dermed endte det med en skuffende poengdeling.

Foto: Kjell Åvendal

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – Nardo (2-0)

Mål: 1-0 (2) Roy Miljeteig, 2-0 (42) Roy Miljeteig, 2-1 (47) Ole-Andreas Skogvold, 2-2 (52) Amund B. Vingelen

Dommer: Andre Arnholt, Østsiden Askøy FK

Tilskuere: 558

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Stian Sleveland, Marius Andersen (Kenneth Grande fra 78), Mads Nørby Madsen – Henning Romslo, Kim Robert Nyborg – Sverre L. Larsen (Jacob Jay Andersen fra 87), Mathias K. Perttamo (Kevin Beugre fra 74), Roy Miljeteig – Bubacarr Sumareh.

Share
62067436