Nyheter

Forberedelsene til 2018-sesongen er i gang

Denne uken startet A-laget arbeidet med å forberede seg til 2018-sesongen. Trener Ólafur Örn Bjarnason er glad for å være tilbake igjen på treningsfeltet.

SESONGFORBEREDELSER

Mandag hadde A-laget årets første trening på B&G-banen på Husabø. På feltet var mange kjente og noen nye spillere på plass. Siden i fjor har EIK sikret seg flere nye forsterkninger, og alle uten om Aleksandar Corovic var til stede på trening. Han slutter seg først til troppen i neste uke.

Glad for å være i gang

Ólafur Örn Bjarnason er nå i gang med sin andre sesong som EIK-trener. Etter mye jobb på kontoret den siste tiden, var islendingen glad for å være i gang på treningsfeltet igjen.

– Det var kjekt å komme i gang igjen, men det er alltid en hvis spenning knyttet til å starte på en ny sesong. Det har vært mye jobbing på kontoret og mange møter den siste tiden, så nå var det bra å være i gang, sier Bjarnason.

Første prioritet denne uka har vært å sjekke hvilken forfatning spillerne er i.

– Det er noe som er viktig å kartlegge på et tidlig stadium. Noen spillere liter med litt småskader, men stort sett ser det veldig bra ut, sier Bjarnason.

» Det var kjekt å komme i gang igjen, men det er alltid en hvis spenning knyttet til å starte på en ny sesong. Det har vært mye jobbing på kontoret og mange møter den siste tiden, så nå var det bra å være i gang». Ólafur Örn Bjarnason

Flere forsterkninger på plass

EIK-treneren er glad for at forsterkningene som har kommet på plass, kom tidlig i sesongforberedelsene.

– Det gir som mer tid til å få satt et lag. Vi er veldig fornøyd med den troppen og sammensetningen vi har fått nå. Vi har fått de spillertypene vi har jaktet, og det er vi glade for, fortsetter Bjarnason.

Islendingen gleder seg særlig over at klubben har fått på plass en Vegard Eltervåg som fysisk trener.

– Vi skal jobbe mye med det fysiske og skadeforebygging i starte, og derfor har Vegard en viktig rolle, sier treneren.

«Det gir som mer tid til å få satt et lag. Vi er veldig fornøyd med den troppen og sammensetningen vi har fått nå. Vi har fått de spillertypene vi har jaktet, og det er vi glade for». Ólafur Örn Bjarnason

Oppdatering på skadesituasjonen

Tanker og ideer rundt spillestilen som skal utvikles videre, ønsker også treneren å begynne med i en tidlig fase.

– Vi vil begynne ganske tidlig med å implementere hvordan vi ønsker at laget skal fremstå, sier Bjarnason.

De gule og svarte skal ikke spille sin første treningskamp før 2. februar. Årets første kamp spilles borte mot Sandnes Ulf.

– Nå er det kun fokus på å gjennomføre gode treninger med høy kvalitet, sier EIK-treneren.

Når det gjelder skadesituasjonen i A-lagstroppen, er det tre spillere som ikke kan være med for fullt. Henning Romslo og Kenneth Grande har denne uka trent alternativt på feltet, mens Mads Nørby Madsen foreløpig ikke kan trene grunnet skade.

«Nå er det kun fokus på å gjennomføre gode treninger med høy kvalitet».Ólafur Örn Bjarnason

 

 

Share
62067436