Fanuel forlenger kontrakten

Fanuel Ghebreyohannes har signert kontrakt ut 2026-sesongen.

Annonse:

Fanuel debuterte for EIK allerede i oktober 2021, hjemme mot Fram Larvik. Høyrebacken startet forrige seriekamp mot Åsane, og slo innlegget da Stian Michalsen satte inn seiersmålet.

Fanuel/Åsane
Fanuel i kampen mot Åsane.

Kontraktforlengelsen er et viktig signal om at EIK vil satse videre på 17-åringen. Daglig Leder Matteus Bårdsen sier følgende om å få med Fanuel på laget ut 2026  

– Da Fanuel signerte sin første proffkontrakt var intensjonen at så lenge han utviklet seg, og spilte kamper, så skulle vi forlenge kontrakten med et år.

Og spilletid har det blitt. Ghebreyohannes har vært på banen sju ganger denne sesongen, og startet blant annet cupkampen mot HamKam, og hjemme mot Levanger og Åsane. Mot Stabæk endte to av innleggene med scoring fra henholdsvis Justin Salmon og Andreas Helmersen, da vi snudde 0-4 til 5-4. 

– Det er viktig for klubben at vi tør å bruke unge spillere som tar steg for hver kamp. Spilletid er nøkkelen til utvikling. Se på Chris Sleveland som unggutt. Han var litt inn og ut av laget og har nå etablert seg som en bærebjelke i laget. Vi har stor tro på Fanuel, og litt av potensialet har han også vist de siste kampene,  Det kommer mye mer fra Fani, sier Bårdsen.

Annonse fra Obos-ligaen: