Bilde 10

Før kampen: Sandnes Ulf-EIK

Etter måneder med trening og forberedelser er det endelig klart for seriestart i OBOS-ligaen.

Annonse:

Avspark er andre påskedag, klokken 17, på Øster Hus Arena i Sandnes. Vi håper å se deg på bortefeltet sammen med de nærmere 300 andre, som allerede har sikret seg billett. Praktisk info finner du her.

Sandnes Ulf ble nummer ti i fjor og ansatte i vinter Thomas Pereira som ny hovedtrener. De lyseblå rykket opp fra 2.divisjon i 2009, og har vært innom Eliteserien i tre sesonger, seinest i 2014. Nye spillere denne sesongen er Andreas Nyhagen (Ull/Kisa), Jarmund Øyen Kvernstuen (Ull/Kisa), Isak Tomar Hjorteseth (lån fra Brann ut sesongen), Mads Thorsøe Bager (Skive, Danmark), Bård Brandeggen (Vidar) , Haris Brkic (Trelleborg, Sverige), Vajebah Sakor (Start). 

Lenge siden forrige seriemøte

Vi har møtt Sandnes Ulf i en rekke treningskamper de siste årene og har faktisk aldri tapt på Øster Hus Arena. Dette inkluderer også oppgjørene mot Sotra og Asker, som ble spilt i Sandnes i 2020-sesongen. Forrige offisielle møte mellom lagene var i cupen i 2022. Da vant Ulf 2-1 i Idrettsparken. Forrige seriemøte var tilbake i 2005, da lagene møttes i 2. divisjon og begge oppgjør endte 1-1.

Setter pris på støtten

– Det er kult med lokalderby i første kamp. Vi ser at det er solgte mange bortebilletter. Det er givende og inspirerende at så mange har lyst til å ta turen og heie på oss. Sandnes Ulf er et lag vi skal respektere, men vi er ikke redde. Det er en kamp vi har mulighet til å vinne og vi har god selvtillit inn mot kampen, sier hovedtrener, Kjell André Thu.

På søndagens trening gjorde EIK sine siste forberedelser før seriepremieren i OBOS-ligaen. Chris Sleveland er ute med suspensjon, etter at han fikk rødt kort mot Bryne i februar. Nedenfor kan du høre intervju med Bjørn Mæland, som vil bære kapteinsbindet i første seriekamp. 

 Vi gleder oss!

– Nå har vi jobba hardt i tre måneder for dette, med mål om å være godt forberedt. Det føler jeg at vi er. Vi gleder oss veldig, og er selvfølgelig litt spent. Det tror jeg alle som jobber med dette kjenner på i dag, sier Thu.

 

Annonse fra Obos-ligaen: