Tre svært viktige poeng

En flott scoring fra Stian Rokås Michalsen rundt tjue minutter før slutt sikret tre poeng i en jevn kamp mot Åsane i B&G Parken

Annonse:

I en tett kamp, der tempoet til tider var lavt og ingen av lagene risikerte noen store krumspring, satt vi med en følelse av at det laget som scoret først ville vinne. At det ble EIK var ingen selvfølge, for sett under ett, så hadde Åsane flere sjanser enn oss.

Men etter at vi hadde slitt med å komme til klare muligheter, kom åpningen vi hadde ventet på. Fanuel Ghebreyohannes, som for øvrig ble kåret til dagens EIK-spiller, slo et hardt innlegg på tvers av mål. På motsatt sekstenmeter klinket Stian Michalsen til med venstrefoten og satte ballen forbi Åsanes keeper Simen Lillevik. (bildet over)

Det var også vår første smultring bakover på banen, i vår ellevte seriekamp i OBOS-ligaen. Det var noe keeper Knut André Søyland Skjærstein var svært godt fornøyd med:

- Det var virkelig på tide med en clean sheet nå. Det har vært litt for mye surr og enkle baklengs, så at vi holdt unna i dag og klarte å krige inn 1-0 var svært viktig. Ikke minst fordi det også ga tre poeng, og at vi kom på vinnersporet igjen etter å ha tapt mot Raufoss.

Om selve kampen hadde Knut dette inntrykket:

- Det var egentlig litt motsatt av hva det pleier å være. Jeg synes vi var ganske gode før pause, der vi har mye ball og egentlig styrer spillet. Så får de noen sjanser fordi vi slurver litt, men totalt var vi ganske fornøyde ved pause.

Så vet jeg ikke helt hva som skjer i andre omgang. Kanskje blir vi litt stresset over at det står 0-0. Kampen blir også litt oppstykket, og Åsane er til tider gode når de får spille ball. Det var ikke alltid det vi drev på med så like pent ut, men så kommer det en i bakrom, et tidlig innlegg og så pang står det 1-0. Det var deilig, smiler Knut.

2024 åsane hjemme knut holder ballen.jpg


 

KAMPFAKTA:

EIK - Åsane 1-0 (0-0)

B&G Parken, 775  tilskuere
Dommer: Johan W Grundt (Eidskog)

Gule kort EIK: Midtskogen

Mål: 1-0 Stian Rokås Michalsen (71)

EIKs lag: (4-3-3)

Søyland - Ghebreyohannes, Midtskogen, Falchener, Eggen - Larsen, Sleveland, Halgunset - Dahlby, Helmersen, Michalsen

Benyttede innbyttere: Tadesse, Williams, Høiseth, Voilås, Stålesen

 

Annonse fra Obos-ligaen: