2024 sandnes ulf borte - jubel etter elvevolds scoring

Perfekt start i OBOS-ligaen

EIK gjorde det kanskje litt vel spennende ut fra spill og målsjanser, men med seier 4-3 mot Sandnes Ulf på Øster Hus Arena fikk vi en fantastisk start i årets OBOS-liga.

Annonse:

Stillingen ved pause var 3-1 til EIK etter scoringer av Stian Rokås Michalsen (2) og Henrik Elvevold. I andre omgang reduserte Tommy Høiland til 3-2 før Andreas Helmersen nærmest punkterte kampen med sin 4-2-scoring. Litt unødvendig fikk Høiland redusere for Ulf på overtid, men det kunne ikke ødelegge dagen for de rundt 500 tilreisende EIK-supporterne.

For den nøytrale tilskueren må det ha vært en svært underholdende kamp som ble servert i Ulfs storstue, der det var solgt over 3100 billetter til lokaloppgjøret.

Men de første minuttene bar preg av at det var en serieåpning, der begge lag tok få sjanser. En markeringsglipp i vårt forsvar på en dødball gjorde at Knut-André Søyland Skjærstein måtte i aksjon og redde en avslutning etter 9 minutters spill. Tre minutter senere fikk vi et unødvendig balltap som ga hjemmelaget en gratismulighet, men forsvarsblokka var på plass og fikk sendt Ulfs avslutning ut til hjørnespark.

Vår første store sjanse kom etter et lite kvarter da Thomas Helmersen møtte Jo Stornes Stålesens presise innlegg med pannebrasken. Men fjorårets innlånte EIK-keeper Sander Lønning fikk så vidt slått til hjørne med et tigersprang.

Bjørn Mæland og Ådne Midtskogen konstaterer at Sander Lønning avverger en heading tidlig i kampen.

Vi tok ledelsen etter 20 minutters spill, da Henrik Elvevold først forserte fint innover i banen fra sin høyre kant posisjon. Via Ingvald Halgunset endte ballen opp hos Stian Rokås Michalsen, som curlet ballen elegant i motsatt hjørne, utagbart for Lønning.

Stian Rokås Michalsen scorer EIKs første mål i OBOS-ligaen når han curler ballen inn i keeper Lønnings venstre hjørne.

Dessverre holdt vi bare ledelsen i tre minutter. Vajebah Sakor fikk for mye tid og rom til å prikke inn et hardt skudd fra rundt 20 meters hold, men selv om skuddet var hardt og godt plassert, spørs det om ikke Søyland-Skjærstein likevel burde reddet.

Hjemmelagets utligning, som så litt for lett ut fra min vinkel.

Etter en halvtimes spill dro Elvevold seg igjen innover i banen med fine kombinasjoner, og igjen fikk Rokås Michalsen avsluttet med et hardt og godt plassert skudd. Men denne gang fikk keeper Lønning slått til corner.

Vi noterte også et brukbart forsøk fra Halgunset, som gikk til hjørnespark via Ulfs forsvarsblokk, før suldølen var involvert med flott forarbeid da han la inn til Henrik Elvevold, som headet oss i føringen 2-1 da ti minutter gjenstod av omgangen.

Henrik Elvevold setter inn 2-1 til EIK etter rundt en halvtimes spill på ØsterHus Arena.

To minutter før pause stod det 3-1 da Heine Åsen Larsen brøt ballen høyt oppe på banen, før Michalsen avsluttet med venstrefoten etter å ha kjørt karusell med Herman Kleppa.

Stian Rokås Michalsen scorer sitt andre for dagen og sender EIK til pause med ledelse 3-1.

Totalt sett en svært fortjent ledelse ved pause, etter at vi særlig det siste kvarteret hadde vært veldig gode.

Vi startet også andre omgang på fremragende vis. Seks minutter inn i omgangen stod EIK-spillerne nærmest i kø for å score, men ubesluttsomhet og feil valg gjorde at hjemmelaget fikk klarert. Deretter kom Ulf til en stor sjanse da Herman Kleppa tok ballen fint ned ute på høyrekanten før han slo et hardt innlegg, men heldigvis var Ådne Midtskogen på plass og fikk stoppet avslutningen.

Vanskelig å se hva Andreas Helmersen gjør galt her. Lønning mister ballen, og er heldig som får frispark. Senere i omgangen ble vi også snytt for en straffe etter en hands i feltet.

Vi kunne ane at Ulf spiste seg litt inn i kampen i denne perioden. Presspillet vårt ble litt sløvere, og det var ikke overraskende at Tommy Høiland tverrvendte og reduserte for Ulf etter 64 minutters spill, da han fikk stå helt umarkert midt foran mål.

Trener Thu valgte etter hvert å gjøre tre bytter, mens Bjørn Mæland måtte ut med skade. Inn kom Magnus Sandvik Høiseth, Horenus Tadesse, Henrik Falchener og Jørgen Voilås. Og det var sistnevnte som roet EIK-nervene litt med et fantastisk raid langs venstesiden, før han la inn til Andreas Helmersen som slet seg foran hjemmelagets midtstoppere og gjorde det en goalgetter skal gjøre.

Andreas Helmersen bredsider inn EIKs fjerde scoring, etter fantastisk forarbeid fra Jørgen Voilås.

De tre første scoringene våre hadde kommet i motsatt ende fra der våre supportere stod, men nå fikk vi en feiring av scoring som det var internasjonal klasse over!

Fornøyde supportere etter at vi har gått opp i tomålsledelse igjen

Søyland Skjærstein leverte en viktig redning da Artan Memedov fikk avslutte fra god posisjon, før vi fikk to nye muligheter til å punktere kampen. Først da Ingvald Halgunset fyrte et langskudd over med venstreslegga, og deretter da Ulfs midtstopper Espen Hammer Berger fikk tacklet Sandvik Høiseth i skuddøyeblikket.

Vi ble kanskje litt nonchalante de siste minuttene, og Høiland fikk redusere for Sandnes Ulf fire minutter på overtid. Men minuttet senere kunne vi feire våre tre første poeng i OBOS-ligaen, på en ettermiddag vi vil huske lenge.

Fornøyde spillere etter at årets første trepoenger er rodd i havn.

Litt statistikk og kuriositeter til slutt:

Ved pause lå vi faktisk øverst på OBOS-ligatabellen!

Etter ni kamper på Østerhus Arena har vi fortsatt til gode å tape. En aldri så liten lykkebane!

Det var første borteseier i serien mot Sandnes Ulf/Ulf Sandnes siden 2003, da de var en ren breddeklubb.

KAMPFAKTA:

Sandnes Ulf - EIK 3–4 (1–3)

Øster Hus Arena, 3113 tilskuere (solgte billetter)

Mål: 0–1 Stian Rokås Michalsen (20), 1–1 Vajebah Sakor (22), 1–2 Henrik Elvevold (40), 1–3 Rokås Michalsen (43), 2–3 Tommy Høiland (64), 2–4 Andreas Helmersen (74), 3–4 Høiland (90)

Dommer: Stian Røvig Sletner, Rustad/Abildsø SK

EIKs lag: (4–3–3): Knut André Søyland Skjærstein, Jo Stornes-Stålesen, Ådne Midtskogen, Bjørn Mæland (Henrik Falchener 70), Robert Williams  - Justin Salmon (Horenus Tadesse 66), Heine Åsen Larsen, Ingvald Halgunset - Henrik Elvevold (Magnus Høiseth 66), Andreas Helmersen, Stian Rokås Michalsen (Jørgen Voilås 70),