Siste nytt

Perttamo ble den store helten mot Kjelsås

Mathias K. Perttamo vartet opp med hattrick borte mot Kjelsås! Tigrene kom tilbake fra 0-1 og vant 3-2 på Grefsen.

KJELSÅS – EIK 2-3 (1-1)

Det ble en svært jevn åpning på oppgjøret på Grefsen stadion lørdag. Ingen av lagene maktet å ta noe initiativ i starten, og begge lag åpnet noe forsiktig. Verken Kjelsås eller EIK risikerte mye offensivt når de fikk muligheten til å angripe. Defensivt følte man at bortelaget hadde svært god kontroll, men ti minutter ut i kampen ga Axel Pedersen hjemmelaget ut av nesten ingenting.

Underholdende

Midtbanespilleren løsnet skudd fra over 20 meter. Ballen hadde perfekt retning og bue og gikk inn i lengste hjørne – utakbart for Nicolai Larsen Berg.

Etter scoringen slet de gule og svarte med å finne flyten, og det ble ikke skapt noen farligheter. Sakte men sikkert spiste EIK seg inn i oppgjøret, og laget hadde ballen definitivt mest. Både Perttamo og Sumareh ble mer involvert og det lå en redusering i lufta.

Nydelig mål

Den kom da snaue halvtimen var spilt i på Grefsen. EIK vartet opp med vakkert angrepsspill. Wawrzynkiewicz fosset opp på sin høyreside i kjent stil. Han fant Perttamo, som fra kort hold satte inn en fortjent utligning. Det siste kvarteret av oppgjøret førte tigrene kampen. Blant annet var Sumareh frempå med et farlig skudd, men likevel ble det ikke flere scoringer før sidebyttet, og stillingen var 1-1 til pause.

Andre omgang startet ikke helt ulikt den første. Ingen av lagene var klart best, men begge skapte noen halvsjanser innledningsvis. Sumareh var sist på ballen som gikk i mål ti minutter ut i omgangen etter et forsøk fra Larsen, men linjedommeren vinket EIK-spissen av for offside. To minutter senere løp samme mann seg fri på venstresiden. Avslutningen fra skrått hold gikk via keeper og til corner.

Hattrick-helt

Men dette var delfinitivt dagen for Mathias K. Perttamo, som var i praktslag. Et hjørnespark fra Romslo ble headet tilbake igjen til midtbanespilleren. Romslo fant Perttamo med en god pasning. Fra om lag 12 meter smeller han ballen i mål med en flott markkrypper. Bare noen minutter senere var hat-ricket et faktum for spissen. Fra 20 meter limte han en retur opp i vinkelen på strålende vis til 3-1.

Resten av kampen handlet det om å kontrollere det som skjedde for EIK. Kjelsås hadde et bra forsøk drøye ti minutter før slutt, men skuddet ble blokkert i siste liten. EIK på sin side kunne fort fått et mål til ved Sumareh, men avslutningene var ikke helt farlige nok.

Dramatikk på overtid

Nicolai Larsen Berg vartet opp med enn fantastisk redning drøye fem minutter før slutt da en Kjelsås-spiller fikk til en nydelig heading, men forsøket endte med corner. PÅ overtid ble det full spenning i oppgjøret igjen da Kjelsås Idrissi reduserte med en flott scoring da han brøt gjennom EIK-forsvaret og kom alene med keeper. Men det ble ikke flere scoringer, og EIK kunne slippe jubelen løs for tre viktige poeng.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Grefsen:

Kjelsås – EIK (1-1)

Mål: 1-0 (10) Axel Pedersen, 1-1 (28) Mathias K. Perttamo, 1-2 (57) Mathias K. Perttamo, 1-3 (58) Mathias K. Perttamo

Dommer: Jørgen Haugen (Kurland)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Jørgen Olsen, Marius Andersen, Mads Nørby Madsen – Henning Romslo, Kim Robert Nyborg – Sverre L. Larsen (Jacob Jay Andersen fra 84), Mathias K. Perttamo (Mathias K. Perttamo fra 76), Roy Miljeteig (Sander Remme fra 88) – Bubacarr Sumareh.

Reserver: Alexander Lie, Vegard Eltervåg, Sander Remme, Sander Haugstad, Jacob Jay Andersen, Kevin Beugre

Share
62067436