Nyheter

Ny poengdeling i tøff bortekamp

EIK spilte sesongens tredje uavgjort på fire kamper da det endte 1-1 mellom Vindbjart og tigrene på Sørlandet.

Det var Bubacarr Sumareh som ga EIK ledelsen etter drøye halvtimen på straffespark som han selv skaffet. Like før hvilen utlignet Adam Jakub Pytel for vertene. Flere scoringer ble det ikke, og dermed endte det med en ny uavgjort.

Hjemmelaget kom best i gang

Det var hjemmelaget som kom best gang på Moseidmoen gress, og fikk koblet et lite grep om kampen. Vertene var ved et par anledninger farlige på hjørnespark, og innledningsvis skapte de en farlighet på et bra hodestøt. Ikke lenge etterpå var EIK sin tur. Elion Shatri sendte i vei et bra skudd på frispark.  Men hjemmelaget målvakt var våken, og vartet opp med en kvalifisert redning. Etter drøye 24 minutter skaffet Bubacarr Sumareh straffespark da han ble lagt i bakken inne i feltet etter en god individuell prestasjon. Situasjonen minnet veldig om straffesituasjonen hvor samme mann ordnet straffespark mot Notodden. Fra ellevemeteren var Sumareh sikker i sin sak og sørget for 1-0 til de gule og svarte da han banket ballen opp i nettaket.

Scoring like før pause

Scoringen fikk en positiv effekt på EIK som fikk en god periode i kampen – men de store sjansene uteble. To minutter før ordinær tid utlignet vertene ved Adam Jakub Pytel. Målet kom på et hjørnespark hvor Pytel raget høyest i feltet og dermed 1-1.

I andre omgang ble det ikke flere scoringer, men det åpnet imidlertid med to sjanser – en til hvert lag. Utover i omgangen ble det produsert flere store sjanser til begge lag, men ingen maktet å få ballen i nettet. Sumareh hadde blant annet et knallhardt skudd i tverrliggeren, og Henning Romslo var nære på ved et godt frispark.

Romslo så rødt

Sju minutter før slutt fikk Henning Romslo direkte rødt kort, og dermed måtte EIK avslutte kampen med ti mann. Vindbjart utnyttet overtallet og satte press på EIK de siste minuttene av oppgjøret, men tigrene forsvarte seg godt, og kampen ebbet ut med en ny poengdeling.

EIK har startet sesongen med én seier og tre uavgjort. Det betyr at de fortsatt er ubeseiret. Laget ligger på en 5.plass. Nardo topper 2.divisjon, avdeling 2 etter en pangstart med fire seire av fire mulige.

Tigrenes neste kamp er hjemme mot Byåsen neste søndag.

KAMPFAKTA

Seriekamp i 2.divisjon, Moseidmoen gress:

VINDBJART – EIK 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 (26) Bubacarr Sumareh, 1-1 (43) Adam Jakub Pytel

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF

Tilskuere: 523

EIKs lag: Igor Spiridonov – Marceli Wawrzynkiewicz, Stian Sleveland, Dennis Nielsen, Kim Skogsrud – Henning Romslo, Sverre L. Larsen, Elion Shatri (Saibaa Keita fra 69), Eivinas Zagurskas – Mathias K. Perttamo (Sondre Norheim fra 60), Bubacarr Sumareh

62067436