Siste nytt

Seieren glapp på overtid

EIK snudde 1-0 til 1-2, men to og et halvt minutt på overtid slo Vard tilbake. Dermed endte det med poengdeling og 2-2 på Haugesund stadion.

VARD HAUGESUND – EIK 2-2 (1-0)

Det var hjemmelaget som kom klart best i gang på Haugesund Stadion lørdag ettermiddag. EIK virket ikke helt påskudd i innledningen, og det gjorde at Vard skapte farligheter. Da fem minutter av oppgjøret var spilt, spilte vertene seg fri på høyresiden. Innlegget fra høyre ble slått 45 grader ut, og avslutningen gikk like utenfor målet til keeper Nicolai Larsen Berg.

Utover i kampen jevnet det seg mer ut, og de gule og svarte fikk holde mer på ballen. Likevel kom ikke EIK til noen store sjanser de første 25 minuttene.

Vard klart best før pause

Vards andre mulighet kom etter 26 minutters spill da det ble løsnet skudd fra cirka 15 meter. EIKs sisteskanse hadde imidlertid full kontroll. Bare noen minutter senere ble EIK-forsvaret igjen satt på prøve da et farlig frispark ble slått inn i feltet. Men Larsen Berg og resten av EIK-forsvaret fikk ryddet opp.

I en periode av omgangen hadde EIK mye ball, men Vard-forsvaret stoppet kontant det som kom av trusler fra EIK-angrepet før det begynte å bli farlig.

Fikk straffespark

På overtid i 1. omgang tok hjemmelaget på ledelsen da Oddbjørn Skartun satte inn returen på sitt eget straffespark etter at Nicolai Larsen Berg først reddet. Vard ble tildelt straffesparket etter at Stian Sleveland ble avblåst for hands inne i 16-meteren. Det var omtrent det siste som skjedde i omgangen før lagene gikk til pause.

2. omgang var bare to minutter gammel da EIK kom til en gigantsjanse og sin største sjanse i kampen så langt. Bubacarr Sumareh ble spilt gjennom alene med keeper, han rundet målvakten, men i det han skulle avslutte, ble han forstyrret nok av en Vard-spiller til at han ikke fikk avslutningen på mål.

Perttamo-scoring

Det var tydelig at EIK koblet eg skikkelig grep om kampen tidlig i omgangen. De satte vertene tidlig under press. Men etter en god start dabbet presset til EIK av igjen, og Vard fikk kampen inn i sitt spor igjen. Men da Vard kom bedre med, satte Ojan Bijan innpå Mathias K. Perttamo. På sitt første touch på ballen satte han ballen i mål etter mindre enn ett minutt på banen. Innbytteren snappet opp en svak klarering fra Vard, og alene med keeper var Perttamo iskald.

Drøye 20 minutter før slutt fikk Sumareh en stor mulighet til å gi EIK ledelsen på et godt innlegg fra Henning Romslo, men spissen traff ikke rent på ballen, og keeper fikk det enkelt med å redde ballen.

Massivt EIK-press

Roy Miljeteig fikk også en ypperlig mulighet til å gi tigrene ledelsen, men et tungt skudd fra 16 meter endte med en god redning fra Vards sisteskanse. Rett før hadde også EIK en god sjanse ved Sverre L. Larsen. Det var tydelig at det lå en scoring i lufta, og da Sumareh skulle forsøke seg på nytt, ble han felt og fikk straffespark. EIKs toppscorer tok saken i egne hender, og fra ellevemeteren gjorde han ingen feil. Han sendte keeperen den ene veien og ballen den andre.

EIK så ut til å kontrollere inn til tre poeng, men to og et halvt minutt på overtid utlignet hjemmelaget etter passivt forsvarsspill fra de gule og svarte. Dermed endte det med poengdeling på Haugesund Stadion.

Sander Haustad kom helt på tampen inn som innbytter for Sumareh. Unggutten fikk dermed sin debut for A-laget i 2-2-oppgjøret.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Haugesund stadion:

Vard Haugesund – EIK 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 (45) Oddbjørn Skartun, 1-1 (67) Mathias K. Perttamo, 1-2 (86) Bubacarr Sumareh, 2-2 (90) Jørgen Voilås

Dommer:  Shervin Enger Heydary (Ridabu IL)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Jørgen Olsen, Stian Sleveland (Sondre Norheim fra 77), Marcel Wawrzynkiewicz, Mads N. Madsen – Aleksandar Corovic (Mathias K. Perttamo fra 67), Henning Romslo – Sverre L. Larsen, Chris Sleveland, Roy Miljeteig – Bubacarr Sumareh (Sander Haugstad fra 89)

Detaljert kampfakta finner du her: VARD HAUGESUND – EIK

Share
62067436