Siste nytt

Vegard Eltervåg om skadesituasjonen på A-laget

Fysisk trener Vegard Eltervåg gir siste nytt om skadesituasjonen på A-laget snaue 2 måneder før sesongstart.

SESONGFORBEREDELSER

A-laget har vært gjennom en svært tøff sesongoppkjøring så langt. Det er imidlertid noen spillere som har slitt med skader i oppkjøringen. Fysisk trener Vegard Eltervåg gis oss full statusoppdatering.

Henning Romslo: – Henning hadde sin første fulle treningsøkt mandag i forrige uke. Planen er nå å la han ha to fulle treninger med laget, for deretter å kun gjennomføre første halvdel av de to gjenstående treningene hvor han da går av å jobber med kondisjon og et lyskeprogram. Dersom alt går etter planen, vil han være klar for spill i om lag 30 minutter mot Fløy til helgen, sier Eltervåg.

Kenenth Grande: – Han har vært ute med Jumper`s knee, og hadde i liket med Romslo sin første fulle økt på mandag. Han har samme plan som Henning med to halve treninger denne uka. Vi må fremdeles være litt forsiktige med hvordan vi matcher han. Det er fordi han dagen derpå har symptomer som tilsier at det ikke er lurt å la han trene for fullt, opplyser Eltervåg.

Stein Johnny Myklebust: I liket med de to andre, skal han trene to ganger fullt i uka. Skaden er av en karakter som gjør at han tåler litt mer belastning enn for eksempel Romslo, noe som gjør at han kan kjøres noe hardere på trening. Men foreløpig er det ikke aktuelt å la han trene for fullt, sier EIKs fysiske trener.

“Vi merker at det er februar. Flere spillere sliter med stive og ømme muskler. Nå er det bare denne uken igjen med hardkjør før vi slipper litt opp på belastning på øktene”. Vegard Eltervåg

Mads Nørby Madsen: – Det er nå drøye tre uker siden han ble lyskeoperert. I forrige uke begynte han å jogge i rolig temp. Han er også i gang med enkle og lette styrkeøvelser. Han skal nå inn i fase 2 av totalt 4 faser. Forskning viser for øvrig at spillerne stort sett er tilbake i full fotballtrening ti til tolv uker etter operasjon. Vi blir nok nødt til å pålegge Madsen å jobbe med lyskeøvelser én til to ganger i uken frem til sommeren, og kanskje ut sesongen, sier Eltervåg.

Odin Grimsbø Noreng: – Han sliter med lyske/hofteleddbøyer/mage. Diagnosen er foreløpig usikker. Han har tatt MR, og foreløpig kan han ikke trene før vi vet noe mer, sier han.

Vegard Eltervåg kan fortelle om svært harde treningsøkter den siste tiden, noe om gir utslag på fysikken til spillerne.

– Vi merker at det er februar. Flere spillere sliter med stive og ømme muskler. Nå er det bare denne uken igjen med hardkjør før vi slipper litt opp på belastning på øktene, sier han.

Share
62067436