100 år siden turnforeningens fotballparti spilte uttakningskamp!

EIK går snart inn i den måneden der vi skal feire vårt 100-årsjubileum.

100-ÅRSJUBILEUM

Og på nettsiden her vil vi markere jubileet med en del artikler som tar utgangspunkt i hendelsene for hundre år siden. Prosessen rundt klubbens stiftelse vil bli bredere omtalt i en jubileumsbok som kommer ut senere i høst, men her er første bruddstykke av det som skjedde høsten for 100 år siden:

I dag 24. august er det nøyaktig 100 år siden en gjeng fra Egersunds Turnforenings fotballparti arrangerte uttakningskamp på Slettebø, der formålet var å ta ut et lag som skulle representere foreningen mot et «utenbys lag».

Fotballpartiet var dannet tidligere på året, men på grunn av at de ikke hadde tilgang til bane hadde det ikke vært drevet noe særlig trening. Men i begynnelsen av august hadde «fotballpartiet» fått leid en mark på Slettebø, der de ivrige unge mennene kunne starte en mer organisert form for trening.

Avisa «1. mai» skrev følgende om treningskampen denne søndagen:

I følge EIKs protokoll hadde fotballpartiet allerede da akseptert den første invitasjonen om kamp, nemlig fra Ålgård Fotballklubb. Datoen for denne kampen ble satt til 7. september.

På bakgrunn av innsatsen i uttakningskampen 24. august tok en komite ut følgende lag som skulle representerte turnforeningens fotballparti i kampen mot Ålgård:

Karl Johan Svendsen
Bernhard Ege – Arvid Svendsen
Sivert Svanes – Elias Sigbjørnsen – Kasper Kjelland
Emil Pettersen – Tryggve B Hanssen – Peter Einarsen – Einar A Hanssen – Alfred Olsen
Supplanter (reserver): Gunder Karlsen, Iver E Iversen og Kristen Baardsen

Vi kommer tilbake til denne kampen om et par uker.

Share