Emmanuel Amarh klar for EIK

Emmanuel Nii Ashitey Amarh ( 20 ) ble fredags kveld enig med EIK etter internkampen om spill for tigrene i 2013. Han spilte en bra kamp og scoret 2 ganger. Emmanuel er en rask og målfarlig spiller som liker seg best som venstre kantspiller. Han var en av de raskeste i sin årsklasse da han drev friidrett som ungdom (Askim IF, Moss IL).

Emmanuel Amarh kom til Sarpsborg 08 i forkant av 2008-sesongen, da han var 16 år gammel. Han fikk sin debut i Addeccoligaen året etter og har totalt spilt 27 kamper på det nivået og scoret to ganger.

Han spilte sju kamper fra start da Sarpsborg 08 rykket opp til Tippeligaen i 2010, men greidde ikke å spille seg til en plass på laget året etter. Han valgte derfor å gå til Kvik Halden på utlån i januar 2011.

Der ble han en stor suksess og ble lagets toppscorer med 12 mål i serien. Han fortsatte i Kvik også i fjor, men gikk mye skadet. Han valgte derfor å hoppe på studier i Seattle høsten 2012 etter å ha spilt totalt 35 A-kamper for Kvik og scoret 15 mål.

I USA ble han en sentral spiller på college-laget, og han ble kåret til den beste spilleren i ligaen. Det er derfor en veldig spennende tilvekst EIK har fått signaturen fra.

Han er nå klar for å bo og arbeide i Egersund og flytter til Okka by neste mandag. Han har også spilt flere aldersbestemte landskamper for Norge og prøvespilte for Hannover 96 i 2011. Vi gleder oss til å se Emmanuel i den gule og svarte trøyen på Husabø . Nedenfor bilde fra mandagens trening på BG – banen.

Share