Vi møter Flekkefjord

EIKs A-lag skal i kveld spille treningskamp mot Flekkefjord på B&G-banen. Gjestene klarte så vidt å holde seg i fjorårets tredjedivisjon, og vil etter det ekspertene tipper gå mot en ny sesong der målet først og fremst er å overleve.

Dette fordi laget har mistet flere av sine beste spillere, blant annet toppscorer Ørjan Grønsund til Fana, mens Eivind Ege og Asle Liland har gått til nabo Lyngdal. Det er også usikkert om Vladimir Deletic blir med videre.

Etter to sesonger med mjøndølen Leif Tsolis ved roret er det nå duoen Bjørn Egenes og Gunnar Hundsnes (bildet) som skal trene Flekkefjord i år. De to har begge vært trenere for EIK i en kortere periode, men har de siste årene vært sammen i Moi, der de har gjort en veldig god jobb. Til lokalavisa Agder sier Hundsnes at det selvsagt blir en utfordring å hevde seg i tredje divisjon med det som blir et veldig ungt mannskap, men at de gleder seg: – Vi må stikke fingeren i jorden og innse at Flekkefjord er en utpost med tanke på utdanning og skole. Vi har en tynn stall og vi må se til de unge spillerne. De vil ha godt av å trene med erfarne A-lagsspillere, og flere av dem vil få en sjanse til å vise seg frem når treningskampene snart begynner.

Av spillere inn har Flekkefjord hentet den unge keeperen Lars Jakob Egeland fra Kvinesdal. Fra før av har rødtrøyene rutinerte Stein Morten Hansen i stallen. Det rapporteres også at Tom Inge Fossdal er på vei tilbake til klubben etter å ha spilt to sesonger i Nordstrand mens han studerte i Oslo.

Flekkefjord vant for øvrig innendørsturneringen på Tonstad forrige helg (bildet under), og kom på andre plass i en lignende turnering i Lyngdal helga før. Så sesongstarten har uansett vært god for det unge laget.

Den tidligere Bryne, Randaberg og Nybergsundspilleren Ezekiel Bala har trent med EIK den siste uka, men det er usikkert om han kommer til å spille mot Flekkefjord eller om han får kontrakt med tigrene. Ellers er fortsatt Kai Ove Stokkeland og Kim Robert Nyborg uaktuelle på grunn av skader, mens Fredrik Stray Tjaum har vært sjuk denne uka. Kenneth Grande har trent med Ulf hele uka, og vil mest sannsynlig delta i en internkamp mellom spillerne i tippeligaklubbens A-stall. Emmanuel Ahmar kommer først tilbake til Egersund over helga for å ta fatt på sin EIK-karriere, men Mathias Perttamo er på vei tilbake fra sin lyskeskade, og får kanskje prøvd seg i kveld.

Miguel Diez er på plass i Egersund, og får trolig sin debut for tigrene i kveldens kamp. Det skal bli spennende å følge den unge spanjolen, som får veldig bra skussmål fra de som har fulgt ham på trening.

Siste gang vi møtte Flekkefjord var i en treningskamp for snart ett år siden. Da vant EIK 4-2 på kunstgresset på Uenes. Vi møtte også Flekkefjord både i serie og cup i 2011. EIK vant cupkampen med 2-0, mens vi i serien vant hele 6-0 hjemme, og spilte uavgjort 1-1 i Flekkefjord.

Kampstart i kveld er klokka 18:00

Share