Øyvinds analyse: Arna-Bjørnar

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Andreas Sundsbø

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 1. plass – 3. div.
2011: 6. plass – 3. div.
2010: 3. plass – 3. div.
2009: 4. plass – 3. div.
2008: 10. plass – 3. div

Treningskamper:
Brann 2 (n) 2-2
Fyllingsdalen (n) 1-3
Voss (h) 2-1

Vurdering:
I skyggen av klubbens damelag som er blant Norges beste, rykket Arna Bjørnars herrelag noe overraskende opp fra 3. divisjon i Hordaland i fjor. Opprykket ble sikret med en knallsterk høstsesong uten en eneste smultring.

A-B, som de selv kaller seg, holder til øst for Bergen sentrum og har et mindre befolkningsmessig nedslagsfelt enn sine lokale konkurrenter i avdeling 3. Det gir seg også utslag i mindre muskler når det gjelder å kjempe om de beste spillerne i distriktet.

Etter opprykket i fjor valgte en del sentrale spillere å takke for seg for rødtrøyene. Som kompenserende tiltak prøvde A-B å hente «hjem» flere lokale spillere uten hell. Fanas storscorer Niklas Lerpold hadde tilbud om retur til rødtrøyene, men valgte tilslutt Åsane. Der spiller også Arna-guttene Joakim Hammersland og Øystein Aksnes som returnerte fra spill i 1. divisjon med Notodden, noe som muligens faller en del folk i A-B tungt for brystet. Det er med andre ord liten tvil om hvem som blir lagets største rival i årets avdeling.

På spillerfronten har fjorårets sisteskanse og kaptein Tom Larssen har lagt opp, og blitt erstattet av den polske keeperen Bartosz Deregowski. Deregowski har u-landskamper for Polen, og blir betegnet som en meget god keeper med god rekkevidde. I tillegg har A-B hentet midtbanespilleren Vegard Adgestein fra Stord, som tidligere har spilt i Adeccoligaen for FK Haugesund.

Andre sentrale spillere på årets Arna Bjørnar-lag er backen Mats-Andre Olsen og superveteran Trond Svendheim som begge har erfaring fra høyere nivå. I tillegg har de en klassisk goalgetter i Aleksander Surdal Nilsen som puttet over 20 mål i fjorårets sesong.

Til tross for at de har et godt balansert lag med en del rutinerte spillere, kan det virke som at det er litt lite kvalitet i dette Arna Bjørnar-mannskapet til at de skal bite fra seg i årets 2. divisjon. Få, om noen, har noen særlige forventninger til dette laget – og kanskje denne undervurderingen vil spille til A-Bs fordel. Det er imidlertid vanskelig å finne rasjonelle argumenter for noe annet enn et tips på jumboplass.

Tabelltips: 14. plass


Analysen så langt:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
 9. Ålgård
10. Brann 2
11. Arendal
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna Bjørnar

Share