Øyvinds analyse: Viking 2

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Gary Goodchild

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 1. plass i 3. divisjon
2011: 12. plass i 2. div. avd. 3
2010: 1. plass i 3. divisjon
2009: 1. plass i 3. divisjon (tapte kvalik mot Vidar)
2008: 14. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Vidar (b) 2-1
Ålgård (b) 1-1
Vidar (n) 0-2

Vurdering:
I det som nærmest ble som plankekjøring å regne, var Viking 2 fullstendig overlegne i fjorårets 3. divisjon. Kun tre poengtap var fasiten, og alle i løpet av de siste seks kampene da opprykket forlengst var sikret.

Viking har hatt for vane å matche et stort antall a-lagsspillere for sitt andrelag. Reglene for 2. divisjon begrenser imidlertid hvor mange spillere over 21 år et lag kan benytte til tre spillere. Paradoksalt nok gjør dette at eliteseriens rekruttlag potensielt er sterkere i 3. divisjon enn i 2. divisjon, og enkelte vil nok mene at dette har vært tilfellet med Viking.

Som kompenserende tiltak har Viking i år signert kontrakt med 2-3 spillere som er over junioralder, men som ikke er umiddelbart aktuelle for a-laget. Dette er nettopp for å styrke sine sjanser for at rekruttlaget skal kunne klare å holde seg i 2. divisjon, noe som er trener Gary Goodchilds uttalte mål.

Disponeringer og skadesituasjon rundt a-laget vil naturligvis til enhver tid prege hvor sterkt Viking 2 stiller i årets 2. divisjon. Blant de a-lagsspillerne som fikk en del spilletid for Viking 2 i fjor var Veton Berisha og Henri Anier, men det var først og fremst på vårsesongen. Berisha er neppe aktuell i år, dog har de del andre spillere som foreksempel nevnte Anier og Christian Landu Landu som ligger i vannskorpa til a-laget og sannsynligvis kan få en del spilletid for rekruttlaget. Andre spillere som er verdt å nevne på dette Viking 2-laget er Eirik Schultze, stortalentet fra Mandal som ble toppscorer for Viking rekruttene i fjor, samt Magnus Kristensen – lagets kaptein.

Det er mange faktorer som tilsier at det er viktig for siddisene å ha et lag i 2. divisjon, blant annet hvor mangel på skikkelig matching i 3. divisjon. Allikevel sitter en med en følelse av at Viking ikke prioriterer sitt rekruttlag like høyt som flere andre tippeligalag. I alt er det lite som tilsier at Viking er sterkere denne gangen enn de to forrige sesongene de har vært i 2. divisjon, som begge har endt med nedrykk. Dermed er det mest nærliggende å forvente samme skjebne for Viking-rekruttene i 2013.

Tabelltips: 13. plass


Analysen så langt:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
 9. Ålgård
10. Brann 2
11. Arendal
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna Bjørnar

Share