Øyvinds analyse: Arendal

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Torstein Oland

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 1. plass i 3. divisjon
2011: 3. plass i 3. divisjon
2010: Trauma: 3. plass i 3. divisjon / Grane: 7. plass i 3. divisjon (nedrykk)
2009: Trauma: 3. plass i 3. divisjon / Grane: 5. plass i 3. divisjon

Treningskamper:
Fram Larvik (b) 3-0
Jerv (h) 0-3
Pors (b) 5-3
Flekkerøy (h) 4-1
Donn (n) 1-1
Vindbjart (n) 1-9

Vurdering:
Arendal Fotball ble stiftet da a-lagene til Trauma og Grane ble slått sammen på høsten 2010. Klubben må ikke forveksles med FK Arendal, stiftet i 2000, der også Trauma og Grane var blant samarbeidsklubene. FK Arendal endte i skifteretten i 2008, etter noe som må betegnes både som en sportslig og økonomisk fiasko for det som skulle bli byens fotballstolthet.

På andre forsøk ble det opprykk for Arendal, og det skjedde på et overbevisende vis i fjor. 24 seiere på 26 seriekamper og + 107 i målforskjell forteller sin egen historie. På topp stod rekkekameratene Svein Olaf Olsbu og Martin Bruun Henriksen tilsammen for nesten 80 scoringer i serien, noe som mangler sidestykke i norsk fotball i 2012.

Den tidligere Rosenborg- og Start-spilleren Morten Knutsen er lagets kaptein og viktigste spiller. Knutsen var sågar lagets spillende trener frem til i fjor sommer, men valgte å tre tilbake og overlate roret til Torstein Oland. Et skår i gleden for Arendal er at Knutsen pådro seg en kneskade i det forsmedelige 9-1 tapet mot Vindbjart i slutten av mars, og er dermed usikker til seriestarten mot EIK. Han føyer seg i rekken av 3-4 mer eller mindre faste spillere som har slitt med skader i sesongoppkjøringen, noe som helt sikkert bekymrer trener Oland.

De helhvite fra Arendal har beholdt det samme laget som rykket opp i fjor, og supplert med solide forsterkninger i keeperen Anders Hegaard Larsen fra Notodden, Hari Begluk fra Skarphedi n som også hadde tilbud fra Odd Grenland og Nicolai Aas som takket nei til ny kontrakt med Start. I sum fremstår Arendal som et fysisk robust lag med en god del rutine, og mange spennende spillere.

Mange vil nok påstå at fjorårssesongen i seg selv tyder på at Arendal allerede holder en god 2. divisjonsstandard. Imidlertid har både Jerv og MK hatt tilsvarende track-record i 3. divisjon i de foregående sesongene, uten at det har gitt noen umiddelbar suksess i 2. divisjon. Lagets forsesong er preget av svært ujevne resutlater, noe som gjør arendalittene svært vanskelig å plassere i et tabelltips som dette, men forutsetningene for å holde seg oppe er absolutt tilstede.

Tabelltips: 11. plass


Analysen så langt:

1….
2….
3….
4….
5….
6….
7….
8….
9….
10…
11. Arendal
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna Bjørnar

Share