Øyvinds analyse: Flekkerøy

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Joey Hardarson

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 2. plass i 2. div. avd. 3
2011: 7. plass i 2. div. avd. 3
2010: 2. plass i 2. div. avd. 3
2009: 5. plass i 2. div. avd. 1
2008: 3. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Fyllingsdalen (b) 1-0
Åsane (b) 1-3
Vard Haugesund (n) 0-1
Vigør (n) 3-1
Vindbjart (n) 1-2
Jerv (n) 0-4

Vurdering:
Fløy har kjempet i toppen av 2. divisjon i en årrekke, uten at de har maktet å ta det siste steget helt opp. De hadde nok en god sesong i fjor, da de lå á poeng med serielederen da det gjenstod syv serierunder. Til slutt måtte de imidlertid ta til takke med andreplass, syv poeng opp til Vard Haugesund.

I kjølvannet av den gode sesongen oppstod det interne uenigheter rundt videre satsning generelt, og pengebruk spesielt. Det hele kuliminerte med at klubbens «rike onkel» og sportslige leder trakk seg fra sitt engasjement i klubben, i det som fra utsiden fremstår som et bittert oppgjør med et kjedelig utfall for alle parter.

Resultatet av prosessen ble at a-lagets lønnsbudsjettet ble kuttet fra 2,0 til 1,2 millioner kroner og flere sentrale spillere forsvant ut av døren. Forsvarsspillerne Sven Fredrik Stray og Yngvar Håkonsen har gitt seg i klubben, kapteinen Lars Martin Engedal har trappet ned, men er fremdeles med i troppen. En annen spiller som har forlatt Fløy er vingen Kenneth Diallo, en spiller mange egersundere fremdeles har mareritt om etter at han lekte seg med forsvarne og banket inn hat-trick da EIK ble slått 4-3 på Flekkerøy i fjor sommer.

På den andre siden har Fløy forlenget kontrakten blant annet med sin meget gode svenske keeper, Conny Månsson, samt lagets to dansker – toppscorer Christian Andreasen og Kenneth Sørensen som begge ble hentet fra nest øverste nivå i Danmark før forrige sesong. Fra Starts rekruttavdeling har de hentet midstopperen Arne Olav Høgetveit og spissen ettertraktede spissen Dardan Dreshaj.

Fløys allerede tynne stall fremstår som svekket fra i fjor, og treningskampene så langt gir ikke grobunn for spesielt store forvenintninger på Øya. Allikevel har trener Hardarson uttalt til lokalavisen at han anser laget som like sterkt som i fjor. I utgangspunktet virker dette lite realistisk, og de er helt avhengige av å unngå skader på sine mest sentrale spillere for å bli et lag å regne med. Å tippe de på nedrykk vil nok mange oppfatte som kontroversielt, men rent faktisk så er det lite som tilsier at det blir noe særlig å juble for på Flekkerøy i år.

Tabelltips: 12. plass


Analysen så langt:

1….
2….
3….
4….
5….
6….
7….
8….
9….
10…
11…
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna Bjørnar

Share