Øyvinds analyse: Brann 2

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Helge Nilsen

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 7. plass i 2. div. avd. 3
2011: 1. plass i 3. div.
2010: 4. plass i 3. div.
2009: 2. plass i 3. div.
2008: 1. plass i 3. div. (tapte kvallik mot Stord)

Treningskamper:
Arna Bjørnar (h) 2-2
Åsane (n) 7-1
Austevoll (n) 5-2
Brann (n) 0-3

Vurdering:
Branns rekrutter bet overraskende godt fra seg som nyopprykket lag i fjorårets 2. divisjon og endte på en respektabel 7. plass til slutt. Dette til tross for at de tapte syv strake kamper, til dels med stygge siffer, på tampen av sesongen. Før dette hadde Brann 2 gått ti kamper på rad uten tap, og i praksis sikret plassen.

Nettopp av denne grunn har Brann, muligens fortjent, høstet en god del kritikk for sin disponering av rekruttlaget. EIK fikk smake den søte siden av medaljen da bergenserne stilte med et rent juniorlag i Egersund i fjor vår, var sjanseløse og tapte 4-0. Når det er sagt, Brann har et av norges beste juniorlag. I to år på rad har de kommet helt frem til finalen i junior-NM, men begge gangene har de måttet se seg slått av Rosenborg.

Bærebjelkene i Brann 2-laget, Kasper Skaanes (18), Bård Finne (18) og Jonas Grønner (19) har alle blitt flyttet permanent opp til a-laget denne sesongen. Disse tre var blant åtte spillere i junioralder som fikk spilletid i tippeligaen i fjor. A-lagets disponeringer av disse vil i stor grad avgjøre hvor sterkt lag Brann 2 stiller i årets sesong. Andre kjente navn som frekventerte Brann 2 i fjor inkluderer Fredrik Nordkvelle og Tomasz Szokolowski .

Brann har et uttalt mål om å holde rekruttlaget sitt oppe i 2. divisjon. Med den ballasten Brann har av unge, gode spillere, så bør dette holde greit for Brann – igjen. Men en kan forvente, som før, et lag som varierer veldig i prestasjonene.

Tabelltips: 10. plass


Analysen så langt:

1….
2….
3….
4….
5….
6….
7….
8….
9….
10. Brann 2
11. Arendal
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna Bjørnar

Share