Øyvinds analyse: Ålgård

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Hans Olav Frette

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 6. plass i 2. div. avd. 3
2011: 8. plass i 2. div. avd. 3
2010: 10. plass i 2. div. avd. 3
2009: 3. plass i 2. div. avd. 3
2008: 8. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Klepp (h) 1-1
Bryne (b) 1-1
Mandalskameratene (b) 1-2
Viking 2 (h) 1-1
Sandnes Ulf 2 (h) 1-0
Brodd (n) 0-2
FK Haugesund (b) 1-4

Vurdering:
Ålgård går på sin ellevte strake sesong i 2. divisjon, og er med det sammen med Åsane det laget i avdeling 3 som har lengst fartstid i 2. divisjon.

Jærbuene har lenge hatt ambisjoner om opprykk til 1. divisjon, nå spesielt ettersom de får ny stadion på Solås fra neste sesong. Imidlertid har klubben fra Høg-Jæren slitt med å tiltrekke seg de nødvendige forsterkningene i konkurranse med ressurssterke klubber som Sandnes Ulf og Bryne, men også i det siste fra EIK og Vidar.

Treningskampene så langt bærer heller ikke bud om at noe stort er på gang for svarttrøyene. Det samme kunne man forsåvidt også si i fjor, men da klarte Ålgård tilslutt å komme på en god 6. plass etter en noe varierende sesongstart.

Fra fjorårets lag har den meget gode midtstopperen Rógvi Baldvinsson blitt hentet av Bryne. I tillegg har vår egen Espen Skogen kastet inn håndkleet. Henning Rugland ble meniskoperert i fjor høst, og slo opp igjen skaden tidlig i vår og blir desverre dermed ute i store deler av sesongen for Ålgård. Tre av lagets mest sentrale spillere er dermed ute av dansen til årets sesong.

Imidlertid har Ålgård hentet solide forsterkninger i midtbanespillerne Edwin Kjeldner og Simen Melhus som har erfaring fra henholdsvis Lyn og Viking, og begge med et uttall ungdomslandskamper for Norge. Mange vil også dra kjensel på den burundiske landslagskeeperen Janvier Ndikumana som tidligere spilte for Randaberg. På topp skal den tidligere Klepp-spilleren Daniel Thu Storhaug stå for målene, og kompletterer en Ålgård-tropp som muligens er noe bredere enn tidligere.

Ålgård har klart å opprettholde en god kontinuitet rundt sitt a-lag, og har en stamme av rutinerte spillere som har spilt sammen lenge. I tillegg har de et proft opplegg med en erfaren trener i Hans Olav Frette. Allikevel er det er lag som på papiret mangler de store profilene, og de må heve seg fra treningskampene for at det ikke skal bli en tung sesong for Ålgård.

Tabelltips: 9. plass


Analysen så langt:

1….
2….
3….
4….
5….
6….
7….
8….
 9. Ålgård
10. Brann 2
11. Arendal
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna Bjørnar

Share