Øyvinds analyse: Åsane

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Morten Røssland

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 3. plass i 2. div. avd. 3
2011: 4. plass i 2. div. avd. 3
2010: 6. plass i 2. div. avd. 1
2009: 4. plass i 2. div. avd. 3
2008: 6. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Nest Sotra (n) 1-0
Flekkerøy (h) 3-1
Brann 2 (n) 1-7
Fana (n) 0-3
FC Rosengård (n) 0-1

Vurdering:
Åsane har lenge vært kjent for å ha en av norges beste ungdomsavdelingner, noe som har gitt oransjetrøyene en kontinuerlig tilstrømning av talentfulle spillere til klubbens a-lag. Når de nå stiller parat til den ellevte strake sesongen i 2. divisjon er det derfor helt naturlig at lagets ryggrad består av unge spillere som kommer fra egne rekker.

Tidlig i vinter viste Åsane seg som en overgangsvinner i bergensfotballen. På løpende bånd kom Fanas toppscorer Niklas Lerpold, Øystein Asknes fra Notodden og backen Erik Wollen Steen fra Bjarg. Alle spillerne hentet i sterk konkurranse med de andre lokale 2. divisjonsklubbene, noe som tyder på at rammeverket for å skape et topplag på Åsane absolutt er på plass.

Troppen ble komplettert med den tidligere langslagsspilleren og Åsane-gutten Alex Valencia nå i mars, til tross for at han i følge ryktene hadde tilbud om tre ganger bedre betalt i Fyllingsdalen. Valencia passer godt inn i lagets lekne spillestil, og bidrar med en sårt tiltrengt rutine i det unge åsanelaget. En annen veteran som bidrar med rutine på Åsanes midtbane er assistenttreneren og tidligere Molde-spiller John Anders Husøy, som gikk skadet i store deler av fjorårssesongen.

Ut i fra sesongen i fjor, og alle forsterkningene som er hentet inn, vil nok enkelte forvente et Åsane-lag som kjemper i toppen av årets 2. divisjon. I treningskampene har imidlertid ikke Morten Røsslands gutter servert blandede drops. Først vant de miniturneringen i Vestlandshallen, med seier over Nest Sotra og Flekkerøy. Det kvalifiserte Åsane til finalespill i divisjonsforeningens vinterturnering, men denne måtte de melde avbud til.

I de påfølgende treningskampene ble de, i følge rapportene, rundspilt av Brann 2 og Fana og slått med stygge siffer. «Uforståelig og bekrymringsverdig» uttalte trener Røssland til lokalavisen, mens nervene kanskje ble noe roet etter en spillemessig opptur i treningskampen mot det svenske 2. divisjonslaget FC Rosengård på lagets treningsleir i Tyrkia.

I fjor tok jeg skammelig feil da jeg tippet Åsane på nedrykk. Men man skal ikke la seg blende for mye av 3. plassen heller, da de trossalt kun var fem poeng foran EIK på 10. plass. Det påtås at Åsane-stallen er styrket fra i fjor, men det er også flere av de andre antatte topplagene. Fornuften tilisier en plassering omtrent midt på tabellen for oransjetrøyene.

Tabelltips: 7. plass


Analysen så langt:

1….
2….
3….
4….
5….
6….
 7. Åsane
 8. Fana
 9. Ålgård
10. Brann 2
11. Arendal
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna Bjørnar

Share