Snart begynner alvoret

Mindre enn en uke til serien begynner nå. Jeg kjenner at kriblingen i magen begynner å gjøre seg gjeldende, slik den gjør det hvert år på denne tiden. Når jeg kjenner etter er den minst like sterk som i fjor, selv om vi da som nyopprykket lag hoppet inn i det ukjente, og var veldig usikre på hvor vi stod hen.

Personlig er jeg egentlig like usikker på hvor vi står hen i år. Vi har forsterket stallen fra i fjor, det er det ingen tvil om. Men det er det mange andre klubber som også har gjort. Bare siste uke har Åsane sikret seg Alex Valencia, mens Arendal fikk snappet opp Peter Rnkovic like før transferdeadline fredag kveld. Så det er ingen tvil om at det satses hardt i mange klubber i vår divisjon.

Jeg hører noen snakke om Addeccoliga på byen. Og selvsagt er det opprykk som er drømmen, også hos meg (særlig hos meg kanskje). Men personlig tror jeg det er lurt å være litt edruelige. Vi spiller tross alt bare vår andre sesong i denne divisjonen, og mange ganger viser det seg at andresesongen kan være tøff. Og særlig i en divisjon som vår, som jeg tror blir minst like jevn som i fjor.

Notodden virker solide, og har erfaring fra flere sesonger et nivå høyere. Jeg tror de blir vanskelige å tukte over en hel sesong. Men håpet er at okka gutta kan være med og kjempe på øvre halvdel av tabellen. Da vil publikum komme, og da blir det kjekke kampopplevelser i Idrettsparken. Det så vi i fjor, da ingen av våre divisjonsollegaer var i stand til å matche oss verken på antall, stemning eller arrangement.

Og paradoksalt nok, for en klubb som har tilbrakt brorparten av de siste 40 årene på nivå fire, så er vi en nokså stor fisk også i andredivisjonshavet. For hvor vi enn reiser på kamp opplever vi at vi utgjør en stor prosentdel av tilskuerne.

Nøkkelen til å være med i teten blir nok å holde tett bakover. Vi har slitt med nettopp det de siste kampene, men jeg er sikker på at Bengt og Jørgen vil jobbe hardt kommende uke for å tette sekken. Framover på banen framstår vi som et veldig spennende lag, og jeg tror vi vil få se mye god fotball utover i sesongen.

Jeg håper at veldig mange tar turen til Arendal på lørdag. Å møte et nyopprykket lag fra en større by borte i første kamp kan bli tøft, og tigrene trenger all den støtten de kan få. Vi i mediateamet er «clear as whistles» til å reise på tur, og vil bidra med oppdateringer hele lørdagen, fra bussen reiser fra Egersund og til vi er hjemme igjen. Både med tekst, bilder og film! Personlig håper jeg å få tid til å ta pulsen på byen i Ærendæl i forkant av kampen. En tur på Rutebilstasjonen før kampen, for å få meg en ruglete pomfri av Øystein, er drømmen!

Jeg gleder meg også til å lese Arendals kampprogram. Fjorårets utgaver ligger på nettsiden deres, og er av en helt annen standard enn det som er vanlig hos andre klubber, dersom de i det hele tatt utgir program. For meg virker det som at Arendal i likhet med EIK har en strategi om å gjøre kampene til en opplevelse. Blir spennende!

På Arendal hjemmeside leser jeg at de har problemer med å få Bjønnes Stadion snøfri til helga. En del av både gressmatta og den store ståtribunen motsatt av hovedtribunen ligger i skyggen, og medfører en del utfordringer for banemannskapet. Men vi får krysse fingrene og satse på at det blir kamp!

Ellers vil kommende uke bli brukt blant annet til å introdusere vår nye drakt. Mange er spente på hvordan den vil se ut. Spillerne skal i ilden hos fotograf på tirsdag og onsdag, og planen er vel at bilder av drakta blir offentliggjort i den forbindelse. Det vil også komme informasjon her på nettsiden om hvordan de som har forhåndsbestilt drakta kan få hentet den.

Vi vil utover uka komme med masse forhåndsstoff i forkant av serieåpningen. Spillerne gleder seg, supporterne gleder seg: Endelig er vi i gang!

Og som Arendals to største supportere Jan Tore Klaksvik og Vidar Stangnes ville sagt: «It’s the final countdown!»

Share