Øyvinds analyse: Vidar

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Gaute Johannessen

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 5. plass i 2. div. avd. 3
2011: 5. plass i 2. div. avd. 3
2010: 8. plass i 2. div. avd. 3
2009: 1. plass i 3. div.
2008: 2. plass i 3. div.

Treningskamper:
EIK (h) 1-2
Sandnes Ulf 2 (b) 3-0
EIK (b) 0-3
Vard Haugesund (h) 1-1
Vaulen (b) 2-1
Staal (h) 2-1
Vardeneset (h) 3-2

Vurdering:

Etter at flere av Vidars mest rutinerte og beste spillere forlot klubben på senhøsten i fjor var det lite som tydet på at Vidar skulle bli å regne med i årets 2. divisjon. Vinden snudde imidlertid fort på Lassa, og gjennom vinteren har flere forsterkninger blitt hentet inn. Det gjør at Gaute Johannessens gutter fremstår etterhvert som en verdig utfordrer til opprykk fra avdeling 3.

Et navn sikkert mange vil bite seg merke i hos Vidar er Geir Andre Herrem, broren til EIKs Ole Thomas Herrem. Geir Andre Herrem var en av Brynes mest sentrale spillere i adeccoligaen i fjor, og meldte overgang til Vidar da han aldri kom til enighet med Bryne om en ny avtale. En annen spiller som valgte bort spill i 1. divisjon til fordel for Vidar er den gode midtstopperen Daniel Berntsen.

Berntsen føyer seg i rekken av flere spillere spilere som ble hentet fra Randabergs nedrykkslag. Listen inkluderer midtbanespillerne Thomas Våland og bjerkreimsbuen Klaus Jonas Vikesdal Petersen, begge med solid erfaring fra 1. divisjon. I tillegg er backen Krister Aunan, med over 30 tippeligakamper for Strømsgodset, hentet til Vidar.

I det hele har Vidar klart å samle mange av klubbnomadene i lokalfotballen i Rogaland, noe som tyder på klubben har midler og konkurransedyktig opplegg. Vidar har fått en ny logo, tilsynelatende ny giv og et uttalt mål om opprykk til 1. divisjon i løpet av vinteren. Så langt har EIK tuktet rødtrøyene i to treningskamper, men ellers har Vidar oppnådd gode resultater så langt. Som Stavangers eneste 2. divisjonslag, utenom vikingrekruttene, havner Vidar i en gunstig posisjon med tanke på rekruttering av spillere.

Spillertropp og ressurser tilsier at rødtrøyene hører hjemme på den øvre halvdelen av tabellen i avdeling 3, men jeg tror de mangler den siste «punchen» for å kjempe helt i toppen.

Tabelltips: 6. plass


Analysen så langt:

1….
2….
3….
4….
5….
6. Vidar
7. Åsane
8. Fana
9. Ålgård
10. Brann 2
11. Arendal
12. Flekkerøy
13. Viking 2
14. Arna-Bjørnar

Share