Øyvinds analyse: Nest-Sotra

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: David Nielsen

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 4. plass i 2. div. avd. 3
2011: 9. plass i 2. div. avd. 3
2010: 4. plass i 2. div. avd. 1
2009: 10. plass i 2. div. avd. 3
2008: 10. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Åsane (n) 0-1
Fyllingsdalen (n) 3-2
Bryne (b) 4-2
Fana (n) 1-1
Sotra SK (h) 5-0
Varegg (b) 5-2

Vurdering:
Nest Sotra overrasket mange positivt i fjor med en fin fjerdeplass. Klubben som holder til på Ågotnes har et uttalt mål om å rykke opp til 1. divisjon innen 2015, og med sterke sponsorer i ryggen har klubben ressurser til å tiltrekke seg flere gode spillere fra nærområdet.

To av de mest rutinerte spillerne, Tor-Mattis Kåven og Kim Rune Hellesund, har forlatt klubben fra i fjor. Men Nest har beholdt sine mest sentrale brikker, først og fremst anført av den allsidige midtstopperen Max Bjørsvik og samt angriper og nummer 10, Simen Næss. Bjørsvik får i år selskap i midtforsvaret av Gojko Ivković som er hentet fra Åsane. Det stilles store forventninger til Ivkovic som har ungdomslandskamper for Serbia, og tidligere har vært innom både Bryne og Viking.

Ellers på overgangsfronten har strilene hentet måljegeren Tim Nilsen fra Fyllingsdalen. 20-åringen med fortid i Løv-Ham har etter sigende levert varene i sesongoppkjøringen, og blir en spiller å se opp for hos de hvite og grønne.

En annen spennende tilvekst er YouTube-fenomenet Kittiphong Pluemjai fra Brann. Den thailandskættede vingen har lenge vært beskrevet som et av Branns største talenter, men har fått spolert store deler av siste sesong med skader. Allikevel ga Brann Pluemjai tilbud om kontraktsforlengelse, som han avslo til fordel for Nest Sotra. I tillegg har Nest Sotra hentet midtbanespilleren Lolo Armario fra Cadiz CF på nivå 3 i Spania. Spanjolen er naturligvis et ukjent blad for de fleste, men det vil helt sikkert stilles relativt store forventninger når en tidligere proffspiller i sin beste alder hentes fra andre siden av kontinentet.

I det hele tatt så har Nest Sotra vært meget solide i vinterens treningskamper, og det er mye av årsaken til at veldig mange forventer at Nest Sotra skal være med å kjempe i toppen i år. Til tross for en litt ugunstig geografisk beliggenhet omtrent 3 mil utenfor Bergen, har klubben klart å tiltrekke mange gode spillere fra byen. Sannsynligvis blir ikke målet om opprykk til adeccoligaen oppfylt denne sesongen, men det er helt klart spennende ting på gang på Ågotnes.

Tabelltips: 4. plass


Analysen så langt:

Share