Øyvinds analyse: Vindbjart

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Steinar Skeie

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 9. plass i 2. div. avd. 3
2011: 3. plass i 2. div. avd. 3
2010: 7. plass i 2. div. avd. 3
2009: 6. plass i 2. div. avd. 1
2008: 9. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Randesund (n) 1-1
Start 2 (n) 9-4
Jerv (n) 1-0
Fløy (n) 2-1
Sandefjord (b) 2-2
Arendal (n) 9-1
Mandalskameratene (h) 6-1

Vurdering:
Hardtsatsende Vindbjart ble av mange i fjor tippet som en utfordrer til opprykket fra avdeling 3, og den frittalende treneren Steinar Skeie hadde proklamert at det var opprykk som var det store målet for sesongen. Derfor var det med stor skuffelse at Vindbart kjempet på nedre halvdel hele sesongen, og til slutt endte med 35 poeng, 9. plass og tre poeng over nedrykk.

Venndølene er et svært ballbesittende lag, og dyrker nærmest slavisk en spillestil de selv har døpt til «krydderfotball». I grove trekk går den ut på å spille ut motstanderen med meget bestemte bevegelses- og pasningsmønstre, der man konsekvent forsøker å komme i overtallsspill. En slik kontinental stil er det svært uvanlig å se på et nivå som 2. divisjon, men foreløpig har den kun gitt begrenset sportslig uttelling for Vindbjart.

For det er en sterk spillerstall Vindbjart har. Avdelingens beste spiss, Øyvind Gausdal, er lagets «target man» og stod for hele 23 scoringer i fjorårets serie. Den robuste flekkefjæringen ble dermed avdelingens soleklare toppscorer, og av den grunn har han vært i søkelyset til flere 1. divisjonsklubber for årets sesong. Nevnes bør også lagets playmaker, Kjetil Myrvold, en spiller med mye rutine som dirigerer mye av Vindbjarts spill fra sin sentrale midtbaneposisjon.

Vindbjart har hatt en god kontinuitet i sin spillergruppe, og beholdt den samme stammen som forrige sesong. Av nye spillere har de fått Joakim Johansen (Arendal), Johnny Kristiansen (Start), Kristoffer Gjestvang (Donn) og Henrik Aagesen (Torridal). Dette er først og fremst spillere som bidrar til å øke bredden i spillerstallen til Vindbjart, noe som gjør de litt mindre sårbare i forhold til skader og suspensjoner enn de har vært før.

Gjennom vinteren har blåtrøyene imponert stort, scoret masse mål og gått ubeseiret hen mot flere gode mostandere. Det gjør at optimismen på Vennesla nok er til å ta å føle på, selv om Skeie har moderert sin målsetning til opprykk «på ett eller annet tidspunkt». Potensialet i laget er imidlertid ubestridt, men det er vanskelig å bli klok på Vindbjart. Med bakgrunn i treningskampresultatene fremstår allikevel Vindbjart som en klar kandidat til en topplassering, og med full klaff får de kanskje den forløsningen som mange har ventet på.

Tabelltips: 3. plass


Analysen så langt:

Share