Øyvinds analyse: Notodden

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 29 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Oslo der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via aviser, nettet og Muzzis mobiloppdateringer.Trener: Kenneth Dokken

Plassering siste 5 sesonger:

2012: 15. plass i 1. divisjon
2011: 1. plass i 2. div. avd. 3
2010: 2. plass i 2. div. avd. 1
2009: 14. plass i 1. divisjon
2008: 6. plass i 1. divisjon

Treningskamper:
Urædd (b) 2-1
Sandefjord (h) 0-4
Skarphedin (n) 5-3
Ull/Kisa (h) 1-1
Herkules (b) 9-1
Asker (h) 3-0
Birkebeineren (h)3-1
Vard Haugesund (n) 1-2
Birkebeineren (b) 7-1
Fram Larvik (h) 0-0

Vurdering:
Notodden har inntatt en heistilværelse mellom 1.- og 2. divisjon de siste sesongene. Mange hadde store forventninger til laget i fjor, da de hadde cruiset gjennom 2. divisjon avd. 3 sesongen før, men de endte til slutt på en klar nedrykksplass hele 13 poeng unna sikker plass. Kenneth Dokken ble sågar hentet som trener på sensommeren, men oppnådde kun to seiere i løpet av høsten.

Telemarkslaget satser imidlertid videre med full styrke, og har 2. divisjons høyeste budsjett på 13 millioner kroner. Det har gjort at klubben har klart å beholde nesten samtlige av de faste spillerne fra fjorårets sesong. Unntakene er Øystein Aksnes (Åsane) og Jan Tore Amundsen (Strømmen), som begge var sentrale brikker for blåtrøyene.

Spillerne som har kommet til Notodden i løpet av vinteren er relativt ubeskrevede blad for mange, ungguttene Bjørn-Otto Willassen (Bodø/Glimt) og André Bakke (Birkebeineren) har imidlertid gått rett inn på laget i treningskampene. I tillegg har de hentet midtstopperen Knut Rønningene fra Mjøndalen, en spiller som hadde tilbud fra flere 1. divisjonsklubber.

Men de som først og fremst skal bære telemarkingene tilbake til 1. divisjon er veteranene Borgar Velta som er lagets midtbanedirigent, midtstopperen Lars Lien og den tidligere Lyn-keeperen Nuno Marques. Sannsynligvis utgjør Notoddens tropp den med høyest gjennomsnittsalder i avdeling 3, men klubben har også et rekruttlag i 3. divisjon som sikrer matching for deres yngre spillere. Det gjør at Notodden har flere strenger å spille på, og sannsynligvis avdelingens bredeste tropp.

Når så og si samtlige eksperter, trenere og bookmakere unisont tipper Notodden som soleklar seriefavoritt er det først og fremst på grunn av det faktum at klubben har klart å beholde så mange av spillerne som var med på både forrige opprykk og nedrykk fra adeccoligaen, samt klubbens overlegenhet i forhold til ressurser og profesjonalitet. I løpet av vinteren har også Notodden imponert i flere av sine treningskamper, med flere gode resultater mot gode lag. Det er helt umulig å komme utenom Notodden øverst på et tabelltips som dette, men jeg forventer at de får langt tøffere kamp om opprykket enn i 2011-sesongen da de vant med 24 poeng.

Tabelltips: 1. plass


Analysen så langt:

Share