Vi presenterer A-lagets nye drakt

Mange har vært spente på hvordan A-lagets nye drakt ville bli seende ut, etter at vi gikk ut med at vi ville få en spesialdesignet drakt denne sesongen. Nå er den altså her!

Spillerne fikk se den på tirsdag i forbindelse med portrettfotograferinga hos fotograf Hugo Lutcherath. Og nå i kveld blir de brukt for første gang når EIK spiller treningskamp mot Vidar, en kamp som kom i stand på kort varsel da serieåpningen i Arendal ble avlyst.

Tilbakemeldingene fra spillergruppa har vært veldig gode. Kaptein Kai Ove Stokkeland sier at det i hvert fall ikke skal stå på drakta når laget skal ut i kamp om poeng i Oddsenligaen. Og keeper David sendte et bilde hjem til kamerater i Skottland, og selv i et land med sterk tradisjon for draktkultur høstet vi mye skryt for designet.

Som dere ser har det kommet inn et hvitt felt på trøya, mens buksa også er hvit. Her vil mange nok tenke at vi skyter i blinde og fjerner oss fra EIKs tradisjoner. Men tvert i mot! Det første EIK-laget i 1919 spilte i tigerdrakt med hvite bukser. Og helt fram til midten av 1930-årene var klubbens offisielle drakt svart- og gulstripete skjorte og hvite bukser. Hvorfor EIK begynte å spille i svarte bukser den gang vet vi ikke, men nå har vi altså gått tilbake til røttene igjen. Bildet under viser et EIK-lag fra 1927, i hvite shorts.

Når det gjelder logoer på drakta så fortsetter de aller fleste av våre trofaste sponsorer. Vår Generalsponsor Aker Solutions pryder fronten. Hymek og Sparebank1 Sr-bank er også å finne på sine vante plasser. Ny av året i fronten er Dalane Containertransport som forsterker sitt engasjement i klubben. Ikke like synlige på disse bildene, men minst like viktige er Hermod Teigen AS og Toyota Bøgh Hafsø som er plassert på ryggen. Fremme på shortsen fortsetter Byggfirma Seglem & Åse, mens nytt av året er sponsorer bak på shortsen. Her finner vi Byggvell.

EIK Fotball er svært takknemlige for at vi har solide støttespillere med på laget. Våre sponsorer følger oss i det å bygge klubben stein på stein og vi ser frem til å kunne gi dem positiv og flott eksponering i sesongen som kommer.

Share