Kampreferat EIK jr – Eiger jr

Onsdag 10 april var det duket for nytt nabooppgjør, lagenes andre møte i løpet av en uke. Forrige møte endte med 3-1 seier til tigrene og det var dermed et revansjesugent Eiger som møtte tigrene. Eiger gikk ut i sedvanlig stil med god innsats og ga guttene hard kamp. Det resulterte i at Eiger hadde en del av banespillet, dog uten å komme til de store farlighetene. Lokaloppgjør er som regel preget av at de lever sine egne liv, og dette var intet unntak. Et normalt ballbesittende EIK ble kjempet ut av stilen og gjorde også en del personlige feil som følge av godt press fra Eiger og noen ukonsentrerte øyeblikk. Likevel var det noen øyeblikk i kampen hvor tigrene fikk vist sitt gode spill, og det førte til flere farligheter. Etter ca 20 min skulle tigrene endelig få vise hva som bor i dem. Et nydelig «tiki-taka» øyeblikk ble skapt på venstresiden og etter en nydelig flikk fra Ørjan Vigrestad ble ballen kontant ekspedert i nettet av Theo.

Håpet var nå at vi skulle ta over mer av banespillet, men Eiger var tydeligvis godt forberedt på hvordan de skulle håndtere EIK og ga dem ingen muligheter til å få i gang spillet sitt. Omgangen ebbet ut med 1-0 og et trenerteam kunne konstantere at de var fornøyd ut fra målprotokollen, men ikke fra spillet.

I pausen ble de gjort noen grep og det var dermed et mer konsentrert og selvsikkert EIK-lag som møtte opp til de siste 45 minuttene. Eiger fortsatt i sin kjente stil, men var dog ikke like dominerende som i første omgang. Selve omgangen førte ikke til de store sjansene, men det var Eiger som hadde et lite overtak i banespillet. Defensivt hadde EIK god kontroll, selv om Eiger skapte noen halvsjanser som Erik hadde god kontroll på. Men, de skapte en farlig sjanse på frispark etter at Erik hadde ute på ca 20 meter og ryddet opp etter et gjennomspill. Selve forseelsen, sett ut fra treners synsvinkel, var feil ettersom vi mener at Erik tok ballen. Dommeren vurderte det annerledes og ga frispark og gult kort.

Etter hvert som kampen skred frem ble det tydeligere at temperaturen økte og mer stod på spill. Det resulterte igjen i flere gule kort. Likevel skulle dagens godbit komme sent, men godt ut i kampen. Klokken hadde tikket ca 80 min, da vår eminente ving, Theo, nok en gang var på pletten. Brian vant ballen igjen høyt oppe på banen, serverte den til Theo som driblet 2-3 mann før han sendte en prosjektil i motsatt kryss. En helt fantastisk scoring! Undertegnede vil tørre å påstå at flottere scoring på Idrettsparken vil det ikke bli scoret i år. Som følge av denne sene scoringen, gikk lufta ut av Eiger og tigrene kunne cruise inn til 3 herlige poeng og en «clean sheet». Resultatmessig var dette sterkt , men banespillet har mye å gå på. Dette håper vi endrer seg når vi på mandag reiser til Vaulen for ny seriekamp.

3 stjerner: Theo
2 stjerner: Erik
1 stjerne: Simon B

Share