Klare for cupkamp mot Ålgård

Etter å ha fått utsatt vår serieåpning mot Arendal på lørdag blir det cupkampen mot Ålgård førstkommende onsdag som blir A-lagets første «competitive» kamp for sesongen. Tigrene har vist sviktende form den siste måneden, og vi har ikke minst sluppet inn altfor mange mål. På onsdag må det tettes igjen bakover dersom vi skal komme oss videre til andre runde. Vi møtte jo Ålgård til treningskamp for bare en god uke siden. Da endte det uavgjort 3-3 i en kamp der EIK spillemessig hadde fortjent bedre.

Hovedtrener Bengt Sæternes forteller at han har bortimot skadefri tropp å velge spillere fra. – Espen Rasmussen har slitt litt med sykdom de siste dagene, og er derfor usikker. Ellers har vi jo matchet mange aktuelle spillere i de to B-kampene vi har spilt til nå. Og vi kan bare ta med tre spillere til Ålgård av de som spilte den siste kampen mot Voll på mandag. Så noen vil nok bli litt skuffet over at de ikke er med i troppen, sier Bengt.

Ålgård serieåpnet med å ta en oppskriftsmessig 2-0 seier hjemme mot nyopprykkede Arna-Bjørnar på lørdag. Gjesdalbuene har håp om en sesong på øvre halvdel på andredivisjonstabellen, og har hentet inn en rekke forsterkninger i vinter. Mot Arna-Bjørnar stilte svarttrøyene med seks seriedebutanter fra start.

Les mer om Ålgård i Øyvind Mongs analyse i forkant av sesongen

Vi har møtt Ålgård fire ganger i cupen før. Bare en gang har vi gått videre, nemlig i 1979 da Gunnar Storm Nielsen sendte oss til et møte med Bryne i første ordinære runde etter at vi vant 1-0 på Ålgård Stadion. Den gang spilte Ålgård en divisjon over oss, og denne seieren er en av få der vi har slått ut et lag fra en høyere divisjon i cupen.

Første gang vi møtte Ålgård til cupkamp var i mai 1937, da Ålgård vant 4-2 i første kvalifiserende runde i Idrettsparken. Sesongen før hadde Ålgård rykket opp til øverste kretsserie for første gang, mens EIK hadde gått motsatt vei. Kjente ålgårdsnavn som Tollef Ravn Tollefsen (2), Aslak Gjesdal og Henrik Ravndal scoret for gjestene, mens EIKs mål ble besørget av Gunleif Karlsen og Egil Jacobsen.

Vi møttes igjen bare to år senere, og også denne gang vant Ålgård. Denne gang klart med 4-0 foran over 500 tilskuere på Ålgård.

Siste gang vi møttes i cupen var det også Ålgård som trakk det lengste strået. Det var i 2006, i Jimmy Quinns korte karriere som EIK-trener. Et slitent EIK-lag, som hadde spilt seriekamp mot Sandnes Ulf 2 bare 48 timer tidligere, spilte jevnt med Ålgård. Men scoringer av Marius Helle og Svein Kåre Hjertvik, begge i andre omgang, gjorde at det heller ikke i 2006 ble noe cupeventyr for tigrene.

Kampstart på Ålgård Stadion er klokka 18:00. Vi håper at så mange som mulig av våre supportere vil ta turen for å hjelpe tigrene til avansement, men for hjemmesittere har Ålgård annonsert at de vil kjøre live-oppdatering på sin hjemmeside. Vi vil derfor ikke ha egen live-oppdatering, men vil linke til Ålgårds hjemmeside.

Share