Videre etter straffedrama

EIK er videre til andre runde i cupen etter å ha slått Ålgård på straffer i kveldens kamp i vinden på Ålgård. Stillingen ved ordinær tid var 4-4, mens lagene scoret en gang hver i ekstraomgangene.

Ålgård åpnet kampen klart best og etter mindre enn ti minutters spill stod det 2-0 til vertene. EIK fikk summet seg utover i omgangen og dominerte den siste halvtimen. Tigrene klarte også det mesterstykket å snu 0-2 til 3-2 før pause i en underholdende og sjanserik første omgang. Først på to dødballer som henholdsvis Stian Sleveland og Marius Andersen headet i mål. 3-2 målet var en skikkelig «howler». Et langskudd fra Kenneth Grande spratt i en tue og gikk i en bue over en utspilt Ndikumana i Ålgårds mål. Totalt sett en fortjent ledelse for EIK ved pause.

Ålgård hadde sterk medvind i andre omgang, men skapte ikke noe særlig før de la om til en mer direkte spillestil etter at Daniel Thu Storhaug og Vetle Høyvik kom inn etter et kvarter. EIK hadde mer enn nok å forsvare seg resten av omgangen, men etter at Ålgård først hadde utlignet til 3-3 scoret innbytter Martin Håland det mange trodde ville bli vinnermålet i kampens 86. minutt. Men Ålgård ga ikke opp og utlignet nok en gang da klokka viste 89 minutter.

I ekstraomgangene scoret lagene en gang hver, og dermed måtte det straffespark til for å kåre en vinner.

Her scoret EIK på fire av fem forsøk, mens Ålgård brente to av sine. Dermed ble det EIK som gikk videre i cupen, der oppsettet for andre runde kommer førstkommende fredag.

Kampfakta:
1-0 Edwin Kjeldner (6), 2-0 Marius Nilsen (7), 2-1 Stian Sleveland (27), 2-2 Marius Andersen (34), 2-3 Kenneth Grande (45), 3-3 (82) Marius Nilsen, 3-4 Martin Håland (86), 4-4 Gunnar Valsson (89), 4-5 Martin Håland (102), 5-5 Simen Melhus (106)

EIKs scoringer på straffer: Emmanuel Amarh, Jostein Salvesen, Miguel Diez, Stian Vigrestad

Tilskuere: Ca. 170

EIKs lag:
Asle Sirevåg, Miguel Diez, Fredrik Stray Tjaum, Marius Andersen, Stian Vigrestad, Jostein Salvesen, Kai Ove Stokkeland, Kenneth Grande, Mathias Perttamo, Stian Sleveland, Jan Eric Torres Gløpstad
Benyttede innbyttere:
Emmanuel Amarh, Martin Håland, Kim Robert Nyborg


Mer om kampen:
EIK-TV (video)
Dalane Tidende
Aftenbladet
Gjesdalbuen
Ålgård FKs hjemmeside


Share