Et kvarter fra den store sensasjonen

Jan Eric Gløpstads ansiktsutrykk (over) får oppsummere onsdagens cupoppgjør i Idrettsparken. For et tappert EIK-lag ledet 2-1 da kvarteret gjenstod å spille i kveldens cupkamp i Idrettsparken, og var nær å lage den helt store sensasjonen. Men to sene startscoringer snudde kampen for sørlendingene, og sendte tippeligalaget videre til tredje runde i cupen.

Bengt Sæternes valgte å gå ut i en 3-5-2 formasjon, der han i tillegg hadde byttet ut en del spillere i forhold til startelleveren på Flekkerøy på søndag.

EIK startet friskt og tok ledelsen etter en corner da Kim-Robert Nyborg raget høyest. Tigrene hadde også en dobbelsjanse til å doble ledelsen midtveis i omgangen. Men til tider blottla hjemmelaget seg litt for mye på kantene, og særlig Espen Børufsen fikk veldig god plass til å boltre seg på Starts venstreside. Men utligningen kom etter et innlegg fra Espen Hoff på motsatt kant, da Matthias Vilhjalmson styrte ballen bak EIKs keeper David Thomson fem minutter før sidebytte.

Start fikk opp tempoet etter pause, og utover i omgangen ble EIK tidvis presset langt tilbake på banen. Men det var tigrene som igjen tok ledelsen da Jan Eric Gløpstad dro til fra skrå vinkel etter at Start først hadde halvklarert et innlegg fra innbytter Emmanuel Amarh.

Publikum øynet en sensasjon, men Start var tålmodige, noe de fikk betalt for da de snudde kampen det siste kvarteret. Espen Hoff headet inn 2-2 da Start fikk sette i gang et raskt angrep etter at de feilaktig fikk et frispark på egen sekstenmeter. Og bare tre minutter før full tid skulle Start få sitt vinnermål. Islendingen Gudmunddur Kristjansson presset EIKs Marius Andersen til å lage selvmål etter et hardt innlegg fra Starts venstre kant.

Et bittert tap for EIKs spillere, som imidlertid kan være stolte av innsatsen de la ned. Og publikum fikk uansett full valuta for pengene, i det som ble en veldig spennende kamp.

Kampfakta:
Mål: 1-0 Kim-Robert Nyborg (9), 1-1 Matthias Vilhjalmsson (40), 2-1 Jan Eric Torres Gløpstad (63), 2-2 Espen Hoff (75), 2-3 selvmål (85)

Tilskuere: 1050

EIKs lag:
David Thomson, Fredrik Stray Tjaum, Jan Eric Wetteland, Kristian Koldal, Miguel Diez, Marius Andersen, Kim Robert Nyborg, Jostein Salvesen, Jan Eric Torres Gløpstad, Stian Sleveland og Espen Skogen.

Benyttede innbyttere: Emmanuel Amarh, Martin Håland og Kenneth Grande


Mer om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
NRK (høydepunkt)
IK Starts hjemmeside


Share