En veldig viktig seier

Tre poeng i Arendal i går kveld var av det særdeles viktige slaget. Vi vet selvsagt at det ennå er 60 seriepoeng å kjempe om, men et tap der borte hadde for alvor sendt oss rett ned i bunnstriden. Og i tillegg satt nervene i høykant i forkant av lørdagens kamp i Notodden, både hos spillere og supportere. Nå er vi plutselig med igjen, ikke helt i tetstriden, men i hvert fall i sjiktet under den absoluttet toppen.

Men ut fra det EIKs spillere presterte før pause i Arendal var det lite som tydet på at vi skulle stikke avgårde med alle tre poengene. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse på en «dipper» fra Sondre Kollen, og selv om Martin Håland utlignet bare åtte minutter senere var det et rystet EIK-lag vi så i resten av omgangen. Arendal spilte til tider fin fotball langs bakken, med raske kombinasjoner, mens EIKs spillere virket stresset og spilte veldig mye langt framover.

Bengt Sæternes må tydeligvis ha sagt noe fornuftig i pausen. For tigrene var ikke å kjenne igjen fra de første 45 minuttene. Nå satt pasningene, spillerne kom på løp og vi skapte målsjanser. Vi ventet bare på utligningen, men så smalt det i andre enden. Arendals debutant Hakeem Wilkinson løp fra EIKs midtstoppere og satte ballen forbi en sjanseløs David Thomson.

EIK satte innpå Espen Rasmussen, og det tok ikke lenge før han hadde bidratt sterkt til å snu kampen. Først med en målgivende pasning til Emmanuel Amarh som førte til 2-2, og deretter da han ga EIK ledelsen på et angrep som startet med at Stian Sleveland snappet en tversoverpasning i Arendals forsvar.

Hjemmelaget hadde lite å svare med, selv om de presset oss tilbake de neste ti minuttene. Og i kampens siste ordinære minutt viste EIKs bestemann Emmanuel Amarh fram akrobatikk og selvtillitt da han snurret rundt med Arendals høyreback før han ble felt av keeper.

Straffe->Torres->4-2!

Som nevnt innledningsvis en veldig viktig seier, der vi reiste oss etter en svak innledning på kampen. Vi vinner sjansestatistikken klart, og forhåpentligvis klarer vi også å ta med det periodevis gode spillet etter pause med oss til Notodden på lørdag.

Kai Ove Stokkeland måtte kaste inn håndkleet før avspark etter å ha fått føling med sin hælskade. Dermed ble det en del omrokkeringer på laget. Og selv om noen var under pari før pause spilte samtlige gule og svarte seg stort opp i andre omgangen og får dermed godkjent karakter.

Ekstra plusser til Emmanuel Amarh, som var best av de som startet, og Espen Rasmussen, som forhåpentligvis har lagt en tung periode bak seg etter sitt matchvinnende innhopp.

Rundt 30 tilreisende EIK-supportere våknet først mot slutten av kampen etter at Arendals Ultras-gjeng hadde dominert hele lydbildet fram til da. Overraskende og tøft med en lokal variant av West Ham Uniteds «Forever blowing bubbles». Og en kjekk plass å være på kamp, med et skikkelig arrangement, inkludert et veldig bra kampprogram!

Kampfakta:
Arendal – EIK 2-4 (1-1)
Bjønnes Stadion, 231 tilskuere
Mål: 1-0 Sondre Kollen (3), 1-1 Martin Håland (12), 2-1 Hakeem Wilkinson (60), 2-2 Emmanuel Amarh (70), 2-3 Espen Rasmussen (75), 2-4 Jan Eric Torres Gløpstad(straffe, 90)
Dommer: Raymond Nyberg, Stridsklev
Tilskuere: 231

EIKs lag:
David Thomson, Jostein Salvesen, Fredrik Stray Tjaum, Kim-Robert Nyborg, Marius Andersen, Martin Håland, Kenneth Grande, Jan Eric Torres Gløpstad, Emmanuel Amarh, Stian Sleveland (Thomas Leidland fra 90), Espen Skogen (Espen Rasmussen fra 64).Andre om kampen:
Dalane-Tidende
Stavanger Aftenblad
Agderposten
Arendal Fotball
Video (EIK-TV)

Share