Uavgjort for EIK på Notodden

Stian Sleveland (bildet) og EIK tok et fortjent poeng på Notodden i ettermiddag i en kamp der tigrene hadde de største sjansene selv om nok hjemmelaget hadde ballen mest. Kenneth Grande utlignet for EIK med et kjempeskudd på volley fire minutter før slutt etter at Notodden først hadde tatt ledelsen midtveis i andre omgang.

EIK kom best i gang og produserte flere brukbare sjanser det første kvarteret. Notodden kom bedre med etter hvert, og hadde nok ballen mest utover i omgangen. Men EIK hadde de største sjansene. Emmanuel Amarh hadde et godt forsøk som Notoddens keeper Nuno Marques så vidt fikk slått til corner, og like før pause smalt ballen i treverket bak hjemmelagets keeper da Stian Sleveland fyrte ballen i tverrliggeren fra nesten 25 meters hold.

Spillet bølget fram og tilbake også i andre omgang. Jan Eric Gløpstad og innbytter Espen Rasmussen hadde hver sin kjempesjanse til å gi EIK ledelsen, men også hjemmelaget hadde sine muligheter.

Et frustrert hjemmepublikum ga høylytt uttrykk for sin misnøye mot linjemannen på tribunesiden da Notodden gikk i EIKs offsidefelle gang på gang. Men etter 70 minutter glapp det da Håvard Kleven slo en bakromspasning til Alexander Nynes som dundret ballen utagbart forbi David Thomson.

Vi trodde det gikk mot tap, men da vi fikk frispark fra god posisjon like utenfor sekstenmeteren fem minutter før slutt øynet vi et håp. Martin Hålands forsøk ble blokkert i Notoddens mur, men på returen fikk Kenneth Grande drømmetreff på hel volley. Ballen gikk i bue før den føk inn ved stolperoten uten sjanse for Marques.

Vi gjør en veldig god kamp, og spiller helt jevnt mot et godt og spillende hjemmelag, som etter hvert har funnet formen. Bakover på banen sliter vi litt på kantene, der Notodden har noen av sine aller beste spillere. Men både Kim Nyborg og Fredrik Stray Tjaum opptrer veldig solid i midtforsvaret. Lenger framover på banen viser vi også mye bra spill, selv om noen av spillerne blir veldig trøtte utover i kampen og derfor gjør noen rare valg. Emmanuel Amarh var best av våre offensive folk, og var en trussel mot Notoddens forsvar gjennom samtlige 90 minutter.

Rundt 20 tilreisende EIK-supportere var vel fornøyde med ett poeng på en flott stadion. Vi kunne hatt alle tre, men når vi først kommer under er det en stor prestasjon å komme tilbake slik okka gutter gjorde.

Kampfakta
Notodden – EIK 1-1 (0-0)
Idrettsparken, Notodden, 520 tilskuere
Mål: 1-0 Alexander Nynes (70), 1-1 Kenneth Grande (87)
Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL
Sjanser: 10-9
Gule kort: Bjørn Otto Willassen, Håvard Kleven og Borgar Velta, Notodden, Stian Sleveland, EIK
EIKs lag:
David Thomson, Stian Vigrestad, Kim Robert Nyborg, Fredrik Stray Tjaum, Marius Andersen, Jostein Salvesen, Martin Håland, Kenneth Grande, Emmanuel Amarh, Stian Sleveland, Jan Eric Torres Gløpstad
Benyttede innbyttere: Thomas Leidland, Espen Rasmussen, Espen Skogen.


Andre om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
Telen
Varden
Telemark Arbeiderblad
Notodden FKs hjemmeside
EIK-TV (video)
Kampfakta (fotball.no)


Share