Skuffende forestilling mot Ålgård

Bildet over får oppsummere lørdagens nabo-oppgjør mot Ålgård i Idrettsparken: Tette dueller, harde tacklinger, mange frispark, sju gule kort, og ballen mer i lufta enn på bakken.

Med andre ord en svært lite severdig forestilling, der Ålgård fikk kampen inn i sitt spor, og der EIK aldri klarte å svare. Tar vi med at en sterk vind fra nord også gjorde det vanskelig for spillerne har vi trolig fått med det viktigste som skjedde i en kamp som ikke var særlig god reklame for fotballsporten.

EIK hadde noen få store sjanser til å få «hull på byllen», men begge ganger reddet gjestenes keeper Janvier Ndikumana. Først på en suser av et langskudd fra Stian Vigrestad før pause, og deretter på en heading fra Martin Håland i andre omgang. Ålgårds keeper utmerket seg ellers mest ved å hale ut tiden, og ved å krangle veldig med eget forsvar, i sær før pause.

Og om Ålgård hadde veldig lite konstruktivt å komme med kunne de faktisk stukket av med seieren. Både før og etter pause greidde de å true bakrommet bak et stadig mer vågalt EIK-forsvar, men vi får ta med dagens mest positive ting til slutt: – For første gang i år holdt vi helt tett bakover.

EIKs beste denne gang var midtstopperne Nyborg og Stray Tjaum, samt keeper Thomson, som gjorde jobben sin de få gangene han ble satt på prøve.

Kampfakta:
EIK – Ålgård 0-0
Tilskuere: 540
Dommer: Daniel Higraff, Brodd
Gule kort: Jostein Salvesen, Emmanuel Amarh, Marius Andersen og Stian Sleveland, EIK, Janvier Ndikumana, Daniel Tu Storhaug og Edwin Kjeldner, Ålgård.

EIKs lag:
David Thomson, Miguel Diez, Fredrik Stray Tjaum, Kim-Robert Nyborg, Stian Vigrestad, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Espen Rasmussen, Martin Håland, Emmanuel Amarh, Stian Sleveland
Benyttede innbyttere: Jan Eric Torres Gløpstad, Espen Skogen, Marius Andersen


Andre om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
Gjesdalbuen
Ålgård FKs hjemmeside
Kampen minutt for minutt (Ålgårds hjemmeside)
Kamfakta (fotball.no)


Share