EIKs ti mann måtte gi tapt for Vindbjart

EIK stod i mot presset i en time i bortemøtet med serieleder Vindbjart. EIK kom også godt i gang og spilte jevnt med hjemmelaget de første 20 minuttene. Etter rundt ti minutters spill kom vi også til kampens første sjanse, da Kenneth Grande avsluttet utenfor.

Men etter snaue tjue minutters spill kom episoden som nærmest skulle avgjøre kampen. Jonas Mong hadde fått gult kort tidligere for å ha spilt vekk ballen etter en avblåsing, og virket veldig tent i sitt comeback for EIK. Nå gikk han inn i en tackling med knottene først, og dommer Espen Larsen hadde ingen andre valg enn å vise ham ut.

Med ti mann i over 70 minutter visste vi det ville bli vanskelig mot et ballsikkert vindbjartlag, men resten av omgangen gjorde vi en god jobb defensivt, og greidde å hindre at hjemmelagets gode kantspillere Myre og Sharif fikk altfor stort spillerom. Kim Robert Nyborg reddet på streken en gang, mens Vindbjart også bommet flere ganger på nærmest åpent mål.

EIK fikk et par overgangsmuligheter, men klarte ikke helt å bruke dem til å komme til farlige avslutninger.

Vindbjart startet andre omgang forrykende, og skapte flere farlige muligheter. Og da litt over timen var spilt fikk blåtrøyene endelig uttelling da Christian Follerås headet ballen knallhardt i hjørnet etter en corner.

Scoringen virket demotiverende på EIKs lag, som inntil da hadde kjempet veldig godt. Og i løpet av de neste tolv minuttene kom det tre scoringer til. Vindbjart slapp etter hvert ned tempoet litt, og det skal vi trolig være glade for. Det kunne nemlig blitt enda styggere sifre.

Slik kampen utviklet seg er det vanskelig å kritisere våre spillere. De jobbet og kjempet det de var mann for, men det holdt rett og slett ikke mot en veldig god motstander. Vi hadde også omrokkert litt på laget for å være best mulig forberedt på å møte Vindbjarts spillestil, med veldig fokus på å skape åpninger på kantene. Det lykkes vi bra med fram til utvisningen, men senere ble det naturlig nok vanskelig å tette igjen. Et ekstra pluss til midtstopperne Nyborg og Wetteland, som bidro til at Vindbjarts toppscorer Gausdal nesten ikke slapp til i det hele tatt.

Kampfakta:
Vindbjart- Egersund 4-0 (0-0)
Moseidmoen, 350 tilskuere

Mål: 1-0 Christin Follerås (62), 2-0 Henrik Robstad (64), 3-0 Christian Follerås (68), 4-0 Roy Egil Myre (74)

Dommer: Espen Larsen, Imås IL

Rødt kort: Jonas Mong, EIK (to gule)
Gule kort: Christian Follerås og Kjetil Myrvold, Vindbjart, Thomas Leidland, EIK

EIKs lag:
David Thomson, Miguel Diez, Kim Robert Nyborg, Jan Eric Wetteland, Fredrik Stray Tjaum, Jonas Mong, Kenneth Grande, Jostein Salvesen, Jan Eric Gløpstad, Martin Håland og Stian Sleveland

Benyttede innbyttere:
Espen Rasmussen, Thomas Leidland og Espen Skogen


Share