Endelig seier igjen for A-laget

Etter en måned med frustrerende dårlige resultater tok EIK endelig en trepoenger igjen da Arna-Bjørnar ble slått 3-2 i Idrettsparken lørdag ettermiddag. Seieren kunne gjerne vært større ut fra et uttall brente målsjanser i andre omgang,

Emmanuel Amarh ga EIK ledelsen etter snaue ti minutter, men utover i omgangen var det gjestene fra Bergen som leverte det beste spillet. De fikk en fortjent utligning da Sindre Tjelmelands fikk stå veldig upresset og pirke et skudd fra rundt 18 meter bak David Thomson. Begge lag hadde også et treff hver i treverket, men i lange perioder slet EIK med å få fart på ballen, og det ble litt for mye høyt og langt framover.

Vi fikk en drømmestart på andre omgang da Fredrik Stray Tjaum satte inn 2-1, men sov igjen i forsvar da Arna-Bjørnars Martin Tysse utlignet med et hodestøt bare tre minutter senere.

Bengt Sæternes svarte med å sette innpå Espen Skogen, og den raske spissen takket for tilliten med å score seiersmålet bare et par minutter senere.

Totalt sett en veldig oppløftende andre omgang, der vi til tider spilte god fotball, og skapte mange målsjanser mot et AB-forsvar som blottla seg mer og mer i jakt etter en utligning. Men den siste halvtimen så vi også en helt annen innsats og vilje til å gå i dueller enn vi har sett i de siste kampene. Og i denne divisjonen er det slike ting som skiller mellom seier og tap. Espen Rasmussen ble fortjent utropt til dagens EIK-spiller etter en kamp der han spilte med «hjertet utenpå drakta».

Og uten å på noen måte prøve å forsure stemningen etter en seier vi alle kunne glede oss over: Men i en uke der alle EIKs lag i ungdomsavdelingen får utdelt «fair-play-kapteinsbind» synes jeg det tar seg særdeles dårlig ut at vi to ganger prøver å filme oss til straffespark på patetisk vis!


Kampfakta:
Oddsenligaen avdeling 3
EIK – Arna-Bjørnar 3-2 (1-1)
Idrettsparken, 330 tilskuere
Mål: 1-0 Emmanuel Amarh (9), 1-1 Sindre Tjelmeland (27), 2-1 Fredrik Stray Tjaum (46), 2-2 Martin Mjelde Tysse (49), 3-2 Espen Skogen (58)
Målsjanser: 10-6
Corner: 4-6
Dommer: Jørn Voll, Høle IL, hadde en god dag på jobben
Gule kort: Aleksander Orvedal og Sindre Tjelmeland, Arna-Bjørnar
EIKs lag:
David Thomson, Miguel Diez, Jan Eric Wetteland, Arild Nodland, Fredrik Stray Tjaum, Jostein Salvesen, Kim-Robert Nyborg, Kenneth Grande, Espen Rasmussen, Martin Håland, Emmanuel Amarh
Benyttede innbyttere:
Espen Skogen, Kai Ove Stokkeland og Stian Sleveland


Andre om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
Kampfakta (fotball.no)
Video med høydepunkt fra kampen (EIK-TV)Share