Minst 120 kilometer i timen!

Vi har sett nærmere på Kristian Koldals stjernetreff i treningskampen mot Bryne i går. Fra ballen forlater Kristians støvel til den treffer stolpen går det ett sekund og tre hundredeler. Et konservativt anslag på at han skyter fra 32 meters hold sier da at ballen har en hastighet på over 120 kilometer i timen etter at Kristian har truffet den klokkerent.

Avstanden til mål er muligens enda noen meter lengre, noe som gjør at det godt kan hende at skuddet målte rundt 125 kilometer i timen. Da nærmer det seg raskt de hardeste skudd som noen gang er målt i verdens største ligaer. I hvert fall når det gjelder frispark der ballen ligger død.

Uoffisiell verdensrekord for et frispark er vel fremdeles Roberto Carlos sitt skudd for Brasil mot Frankrike i prøve VM i 1997, som ble målt til over 135 kilometer i timen.

Men uansett et minnerikt øyeblikk for Kristian og oss EIK-supportere!


Share