Til Bergen med kniven på strupen

Overskriften kan høres dramatisk ut. For det er ikke slik at vi vinne mot Fana i morgen. Men jeg tror vi skal være såpass ærlige og si med små bokstaver at vi må vinne!

For sakte men sikkert har vi sklidd nedover på tabellen de siste serierundene, før vi i midtuka havnet under streken for første gang i år.

Ingen av oss som holder med EIK forventet at vi skulle være der etter mer enn halvspilt serie, selv om de som drev og snakket om opprykk nok svevet vel høyt på skyene. For jeg tør påstå at på papiret er årets mannskap en god del sterkere enn det EIK-laget som spilte i fjor. Og nå synes jeg at de spillerne som blir uttatt på laget bør ta ansvaret og vise at det ikke bare er på papiret vi er sterke!

Vi har hatt marginer mot oss, mens de i fjor var med oss. Det er det ingen tvil om. Men det hjelper lite å vinne sjansestatistikken i kamp etter kamp når scoringene og poengene uteblir. Mot Arendal forrige helg burde vi vunnet. De skapte tre-fire sjanser, mens vi minst hadde det doble. Men fra min posisjon på tribunetaket så jeg at Ole Marius Gundersen fikk gjøre akkurat som han ville på midtbanen, at Arendals spillere trødde til i duellene, mens våre gutter var tilbakeholdne helt til mindre enn en halvtime gjenstod. Med litt mer stang inn hadde vi klart å snu kampen på de tjue minuttene, men vi kan ikke ta sikte på at poengene skal komme på den måten.

I morgen spiller vi borte mot et Fana-lag vi var klart bedre enn i vår. Ha det med i bakhodet dere som går utpå banen i Bergen i morgen ettermiddag. Vi er et bedre lag enn dem! Men i tillegg må det løpes og tackles. Og helst mye!

Det var dagens andakt fra en som mer enn de fleste ønsker at EIK fremdeles skal være i andre divisjon når vi skriver 2014. Og når dere løper utpå Nesttun Idrettsplass i morgen ettermiddag vil jeg være på plass bak kamera, håpende på at vi kan plusse på tre poeng et par timer senere.

For å hoppe over til lagnytt og slikt noe: Henning Romslo trente alternativt i dag, og trenger nok ennå en uke på å bli kvitt sin lårskade. Ellers er Jonas Mong og Arild Nodland også uaktuelle i tillegg til de som er langtidsskadde (Mathias Perttamo og Eirik Gohn). Både David Thomson og Asle Sirevåg er tilbake i full trening igjen, men i troppen til Bergen er det bare plass til en av dem. Vi regner med å dekke kampen i Bergen i morgen med live-tekst, og komme med høydepunkt på video senere på kvelden.

Motstander Fana vant nokså overraskende 2-1 på Notodden sist lørdag, og ligger tre poeng foran oss på tabellen. Vi får krysse fingrene for at vi om mindre enn et døgn er a poeng med dem!


Share