For et rotterace det blir!

Søndag morgen. Jeg våkner tidlig som vanlig dagen etter kamp, selv om det ble langt over midnatt før videoen var ferdig redigert, og jeg endelig ble mett på fotball etter å ha sett Match of the Day og scoringene fra Football League.

Ufattelig viktig seier i går, da vi fikk se tigrene brette opp ermene og gå i krigen. Det avgjorde trolig kampen, for Vidar virket ikke like sultne. Og selv om jeg stod på tribunetaket og skalv hele andre omgangen var det egentlig ikke grunn til det. For vi hadde nokså god kontroll bakover for en gangs skyld. Og med Jonas som bakerste mann har vi endelig fått en matchvinner mellom stengene. En som redder det som normalt skal gå inn. Takk og pris!

Men en titt på tabellen er nesten surrealistisk. Vi er på øvre halvdel, men ett tap kan være nok til å havne under streken igjen! For i går var det igjen bunnlagenes dag. Jeg trodde at Arna-Bjørnar var sluttkjørte etter 0-3 i Arendal forrige helg. Men i går kom de tilbake og vant 2-0 hjemme mot Fana. Ett av målene av Lars Martin Lie (bildet)

Og i Vennesla klarte Fløy å snu en kamp der de var totalt underlegne i banespillet i fra 0-1 til seier 2-1 de siste ti minuttene. Deres nyinnkjøpte islandske spiss Kolbein Karason (bildet) scoret ett og var etter rapportene en stor trussel mot et vaklende vindbjartforsvar. For Steinar Scheie og venndølene må utviklingen de siste ukene gi store søvnproblemer. Ved halvspilt ferie ble opprykket nærmest annonsert, men etter tre tap på de siste fire kampene har Nest-Sotra fått en luke på fem poengs ledelse.

Nest-Sotra, som har vunnet samtlige ni hjemmekamper, og bare sluppet inn ett mål hjemme på øya i havgapet utenfor Bergen. Der skal vi om seks dager. Kan det bli poeng av det? Faktisk har jeg litt tro på det. Innsatsen og gløden jeg så mot Vidar i går er det lenge siden jeg har sett. Det lover bra. I fjor vant vi på Sotra. Kan vi håpe på en gjentagelse? Blir uansett spennende!

Tilbake til tabellen: Minst åtte lag er involvert i nedrykksstriden. Veldig uvanlig at det er så ufattelig jevnt så langt ute i sesongen. I avdeling 1 ville vi ligget ti poeng over nedrykkstreken før dagens kamp på Melløs i Moss, der Emmanuel Amarh (bildet) og hans lagkamerater i Moss tar i mot Træff. Den gamle storklubben har vunnet begge kampene etter at Emma (og en del andre spillere) debuterte for tre uker siden, og har nå kontakt med lagene foran seg på tabellen.

I avdeling 2 er det jevnere, men også der ville vi hatt et pusterom på seks poeng ned til den farlige sonen med 23 poeng. Der ligger for øvrig snobbeklubben FK Tønsberg nederst etter at pengegaloppen på mange måter har tatt slutt etter mange år med dundrende underskudd. I avdeling 4 ville våre 23 poeng vært nok til en niendeplass på tabellen, men på nokså sikker grunn, åtte poeng over streken.

Uansett er det nok duket for flere uker med neglebiting ennå. Men vi får satse på at Bengt og hans tropp har kommet inn i en stim som fører til god poengfangst framover, også i de to neste kampene mot Nest og Notodden. Men når vi endelig kan sitte og slappe av på en EIK-kamp? Blir nok lenge til!


Share