Vi er i angrepsposisjon

Det er et EIK-lag som har mye å vinne, men lite å tape som reiser til Sotra i morgen for å møte serieleder Nest. Hjemmelaget har nemlig ikke avgitt ett eneste poeng på hjemmebane så langt i sesongen, og er naturlig nok store favoritter mot et EIK-lag som har levert svært varierende varer på bortebane.

Men alle statistikker er til for å brytes, så hvorfor ikke allerede i morgen? I fjor vant vi som kjent 3-2 på Ågotnes, i vår første bortekamp etter opprykket til andre divisjon.

Vi var tilstede på A-lagets trening nå i kveld, og det virket å være en humørfull og avslappet gjeng som gjorde sine siste forberedelser før kampen. Gledelig var det å se Mathias Perttamo (bildet) delta på treningen, nesten for fullt. Mathias blir med i troppen til Sotra i morgen, og det kan tenkes at han får prøvd seg noen minutter mot slutten av kampen, avhengig av hvordan stillingen er.

Kai Ove Stokkeland blir imidlertid ikke klar til kampen. Han fikk revet av noen muskelfibre i leggen i situasjonen som førte til scoring for Vidar sist helg, og blir tidligst klar igjen om et par uker. I kveld trente han alternativt på Puls. Også Jan Eric Gløpstad er skadet og uaktuell i morgen. Vår dødballspesialist sliter med et vondt kne, og er noen uker unna å kunne spille kamp, selv om han drev med løpetrening nå i kveld. Espen Rasmussen er også uaktuell etter å ha blitt operert for en knekt nese forrige uke.

Marius Andersen pådro seg for øvrig sitt tredje gule kort for sesongen mot Vidar og er derfor suspendert i morgen.

Nest Sotra kommer fra en sterk 2-1 seier på Notodden, og vil nok gjøre sitt for å prøve å holde på fempoengsforspranget de har fått på Vindbjart, etter at venndølene tapte mot Flekkerøy på Moseidmoen på lørdag. Deres trener David Nielsen rapporterer om skadefritt mannskap inn mot kampen. I tillegg har Nest fått en forsterkning i Steffen Skålevik, som kom fra Brann 2 nå i uka. Han scoret en gang for Brann da vi møtte dem på Brann Stadion tidligere i sesongen.

Vi vil ikke ha live oppdatering fra kampen, men regner med å ha telefonkontakt med Sotra i pausen og umiddelbart etter kampslutt, og vil oppdatere nettsiden da.


Share