Tigerdamene slo dyrisk tilbake

Etter lørdagens meget svake forestilling mot Kopervik var det tirsdag duket for en ny kamp for EIK damene. På motsatt banehalvdel stod Riska, en banehalvdel de stort sett ble stående på kampen igjennom. Dettevar anledningen til å vise de fremmøtte at forrige hjemmekamp var et feilskjær og hva som virkelig bodde i dem.

Allerede fra start tok EIK damene kommandoen og trykket Riskaspillerne bakover på banen. Anført av en vanvittig hardtjobbende midtbane ble motstanderne statister når Tigrene trillet ball. Verdens raskeste pizzabud, Marie Svanes, herjet med Riskas forsvarere og var et konstant uromoment.

Sentralt på midten fungerte samarbeidet mellom Marit Buerskog og Stine Lindø aldeles utmerket og de formelig strødde om seg med gode pasninger.

Det første målet skulle komme fra corner. Tonita Tollefsen skrudde ballen knallhardt inn på keeper som ikke maktet å få armene godt nok på den og 1-0 var et faktum. EIKs andre scoring var en perle av de sjeldne. Flott oppspill på Marlen Karlsen som uselvisk la ballen på direkten tilbake til Marit Buerskog. Hun klinket ballen i hjørnet fra om lag 20 meter. 3-0 skulle også komme fra corner. Ballen ble i første omgang klarert men det påfølgende innlegget stanget en meget opplagt Lise Vigrestad ballen i mål via tverrliggeren.

Eneste reelle muligheten Riska hadde i første omgang ble elegant avverget av Renate Dyrnes i EIK målet. Lagene gikk i garderobene med en komfortabel 3-0 ledelse til vertene.

Andre omgang ble omtrent som første. Et spillende EIK lag bød på seg selv og produserte mange muligheter. Live Jørgensen på venstre flanke ga, i likhet med lagvenninne Svanes, pusteproblemer for Riskas høyreback gang på gang. Det var også nevnte Jørgensen som stod for EIKs fjerde scoring.

Stine Lindø fikk etter hvert fininnstilt cornerfoten og Marit Buerskog kunne sette inn sin andre for kvelden. 5-0 og hallelujastemning på Husabø langt etter kirketid.

EIKs gode midtstopper Tonje Myklebust ble flyttet frem som spiss i andre omgang. Hun kvitterte med å banke inn 6-0.
Riskas spede forsøk omgangen igjennom ble avklart av et meget bra forsvar og en solid Renate Dyrnes. I siste spilleminutt kunne imidlertid Riska ha fått sitt trøstemål. En målkåt Renate Dyrnes ble med opp på EIKs corner. Corneren ble klarert og Riska kontret. I ren Usain Bolt stil måtte Dyrnes tilbake i eget mål men en god og hjelpende Lise Vigrestad fikk en fot på ballen og gitt til corner. På den påfølgende corneren fikk Dyrnes nok en gang vist sine kvaliteter. Rødsprengt i topplokket etter løpeturen fikk hun med en fantastisk beinparade avklart Riskas avslutning fra kort hold. Dette var det siste som skjedd i kampen og seieren var et faktum.

En fantastisk bra kamp av Tigerdamene. Vanskelig å sette ord på den innsats, ferdighet og glød som ble vist. Og hadde jeg som Lillebjørn Nilsen hatt «en himmel full av stjerner» skulle samtlige fått 10 hver! Tusen takk jenter!
Å sole seg i glansen er noe folk flest blir frarådet. Sol dere til tirsdag jenter, da venter Haugar, til ny dyst på Husabø.

Kampfakta:

Seriekamp 3.divisjon damer B&G banen
EIK-Riska 6-0 (3-0)
Målene: 1-0 (27) Tonita Tollefsen, 2-0 (31) Marit Buerskog, 3-0 (45) Lise Vigrestad, 4-0 (54) Live Jørgensen, 5-0 (64) Marit Buerskog, 6-0 (79) Tonje Myklebust
Dommer: Leif Johne Sveinsvoll, Bryne FK – God
Tilskuere: 30

EIKs lag: Renate Dyrnes, Betina Tollefsen, Lise Vigrestad, Tonje Myklebust, Caroline Landbø, Marit Buerskog, Stine Lindø, Marie Svanes, Live Jørgensen, Tonita Tollefsen, Marlen Karlsen, Kaja Myklebust, Thea Tollefsen og Vilde Tonheim.


Share