EIK på Ålgård Stadion for siste gang

EIK spiller i morgen en særdeles viktig seriekamp mot Ålgård på Ålgård Stadion. Og selv om det ikke helt står om et være eller ikke være for fortsatt spill i Oddsenligaen vil matchballene bli færre og færre dersom vi ikke tar poeng i morgen. Med seier går vi forbi Ålgård på tabellen, mens vi med tap vil være fem poeng bak gjesdalbuene når fem kamper gjenstår i årets serie. En seier vil også gjøre at vi kan gå inn mot neste bortekamp mot Viking 2 neste mandag med fornyet selvtillit.

Kampen blir spesiell på flere måter. Som kjent holder Ålgård FK på å bygge nytt stadion på Solås (bildet over), et anlegg som skal tas i bruk fra og med neste sesong. Kampen i morgen vil derfor være siste gang EIK gjester Ålgård Stadion, en bane vi har mange og varierende minner fra.

Men vi har faktisk ikke tapt en serie- eller cupkamp på Ålgård Stadion siden september 2000, da vi tapte 2-3. (da mener jeg mot Ålgårds A-lag. Vi ripper ikke opp i annet…) Vårt siste minne fra Ålgård Stadion var da også riktig hyggelig, nemlig cupkampen i vår som jo en klassiker som nesten dro ut til de mørke nattetimene før vi kunne reise hjem til Egersund med avansement til andre runde.

I fjor endte tilsvarende seriekamp uavgjort 1-1 etter at Thomas Leidland først hadde gitt EIK ledelsen fullstendig mot spillets gang, men der Torger Motland utlignet for Ålgård etter en corner helt mot slutten av kampen. Siste gang vi vant en seriekamp på Ålgård var i 2002 da Kim Vamråk og en ung Jostein Salvesen var målscorere (bildet over), mens seriekampen i 2005 også endte 1-1, i en kamp som samlet nesten tusen tilskuere. Der scoret Espen Skogen vårt mål helt mot slutten av kampen (bildet under).

Like mange tilskuere blir det nok ikke i morgen. Men Ålgård har gjort en del forberedelser som skal gjøre det de kaller «el Classico» til noe mer enn en vanlig kamp. Blant annet vil det bli en ordførerduell mellom Gjesdals Olaug Bollestad og okka egen Leif Erik Egaas. Det vil også bli anledning til å teste skuddfoten med hjelp av radar, og i tillegg vil konfirmanter fra Ålgård bidra med underholdning og samle inn penger til et prosjekt de har i Bolivia.

Inngangsbilletten til kampen er for øvrig gratis!

Kampstart klokka 1400.


Share