Helhjertet innsats var ikke nok

EIK tapte lokaloppgjøret på Ålgård med 2-1 i ettermiddag. Hjemmelagets spiss Daniel Thu Storhaug scoret med to headinger midtveis i første omgang, og selv om Kim Nyborg reduserte med et hodestøt rundt 20 minutter før slutt greidde vi aldri å etablere nok trykk på Ålgårds forsvar til at en utligning lå i lufta.

Bengt Sæternes hadde omrokkert en del på laget i forhold til de elleve som startet mot Notodden forrige helg. Espen Rasmussen og Jonas Mong var ute med skader, mens Sverre Larshus Larsen sonet karantene for gule kort. Jan Eric Gløpstad, Mathias Perttamo og Kai Ove Stokkeland var inne i startelleveren igjen etter sine skadeavbrekk.

Det var ikke noe å si på innsatsen til EIKs gutter, men Ålgård var allikevel klart best den første halvtimen, og hadde flere gode sjanser til å score i tillegg til de to de fikk. For EIK noterte vi et skudd fra Espen Skogen som gikk rett på hjemmelagets keeper Ndikumana, men bortsett fra det skapte tigrene lite foran Ålgårds mål.

I andre omgang ble Kim Nyborg satt fram som kantspiller, noe som gjorde at vi rent spillemessig kom bedre med. Men helt fram til scoringen hadde vi nesten ikke hatt målsjanser. Og i andre enden av banen var det bare en god og heldig Jonas Høidahl som hindret at Ålgård punkterte kampen med både et tredje og fjerde mål.

Det ble mer struktur over EIKs angrepsspill etter at Martin Håland kom inn som innbytter, og det var han som serverte innlegget til Kim Nyborg da han utlignet via stolpen. Mot slutten av kampen kjørte EIK hardt på for en utligning, men Ålgårds gode midtstopperpar Nilsen og Motland hadde stort sett grei kontroll på det som kom.

Kim Nyborg og Jonas Høidahl var EIKs beste i en kamp der det aldri manglet innsats, men der vi igjen opptrer litt for lite som et lag framover på banen. Dessverre pådro Kim Nyborg seg et gult kort, som gjør at han er suspendert i kampen mot Viking neste mandag.

Toget for videre spill i Oddsenligaen er på ingen måte kjørt fra perrongen, men vi må trolig vinne minst tre av de siste fem kampene nå for å unngå nedrykk.

Kampfakta
Ålgård – EIK 2-1 (2-0)
Ålgård Stadion
275 tilskuere
Målene: 1-0 Daniel Tu Storhaug (18), 2-0 Daniel Tu Storhaug (21), 2-1 Kim Nyborg (71)

EIKs lag:
Jonas Høidahl, Marius Andersen, Kim Robert Nyborg, Henning Romslo, Stian Vigrestad, Mathias Perttamo, Kai Ove Stokkeland, Jostein Salvesen, Jan Eric Torres Gløpstad, Stian Sleveland, Espen Skogen.
Benyttede innbyttere:
Kristian Koldal, Martin Håland


Andre om kampen:
Ålgårds hjemmeside
Dalane Tidende
Gjesdalbuen
Stavanger Aftenblad


Share